Recept voor lange vingers (tarwevrij, lactosevrij, suikervrij)

Print Friendly, PDF & Email

Zo langzamerhand ontstaat er een tweedeling bij ons thuis. We beslissen doorgaans democratisch of een recept… nou ja, dat leg ik straks wel uit. Om een lang verhaal kort te maken: dit recept voor lange vingers heeft het gered om op mijn foodblog terecht te komen!

Recept voor lange vingers | eethetbeter.nl

Minimaal een acht!

Bij de Kamer van Koophandel staat Eet het beter ingeschreven als eenmanszaak, maar in feite is het een familiebedrijf. We bedenken recepten soms met zijn alleen, de mannen helpen met fotografie, ze wachten geduldig tot ze mogen proeven en natuurlijk gaat doorgaans alles tot de laatste kruimel op. Lang niet ieder recept komt op mijn website te staan. De maatstaf is dat een gerecht minimaal rapportcijfer acht moet krijgen voor een vermelding op mijn foodblog.

Suikervrije lange vingers | eethetbeter.nl

Nog niet perfect

Je begrijp dat ik bovenstaande niet zomaar schrijf… deze lange vingers krijgen namelijk geen acht van mij! Ik vind ze nog niet knapperig genoeg, net iets te bruin en ze mogen best iets zoeter. Toch zijn de meningen erover verdeeld: de oudste twee mannen zijn fan. Uiteindelijk ben ik overstag gegaan en plaats ik ze toch. Overigens had met de bastognes laatst exact hetzelfde, maar deze hebben het niet gered tot op mijn blog.

Tijd voor Tiramisu

Als ik deze lange vingers proef, krijg ik direct zin om aan de slag te gaan met een dessert of zoet tussendoortje waarin ze verwerkt zijn. Een kids Tiramisu voor kerst zou super zijn, evenals een kwarktaartje met deze koekjes als bodem. Juist omdat ze niet zo zoet zijn, zijn ze uitstekend verder te verwerken.

Overigens bedacht ik het recept niet zelf, ik gebruikte dat van Freud and Fries en paste het een beetje aan. Het blog van sporty psychologe Monique is zeker de moeite waard om te bekijken!

Recept voor lange vingers (tarwevrij, lactosevrij, suikervrij)

Luchtige koekjes die zeer geschikt zijn voor gebruik in gebak en desserts. Bevat geen tarwe, lactose en geraffineerde suikers.

Ingrediënten

 • 4 eieren
 • 4 eetlepels honing
 • snuf zout
 • 1/2 theelepel vanillepoeder
 • 150 gram speltbloem

Benodigdheden

 • Mixer
 • Spuitzak
 • Oven, bakplaat en bakpapier

Bereiding

 1. Warm de oven voor op 180 graden;
 2. Splits de eieren;
 3. Klop het eigeel met de helft van de honing en het vanillepoeder lekker luchtig;
 4. Doe het speltbloem bij het eigeel en meng goed door elkaar;
 5. Klop ook het eiwit met zout op met een mixer. Het is stijf genoeg als je de kom op zijn kop boven je hoofd kan houden (weet je nog?). Voeg voorzichtig de honing toe;
 6. Gebruik een spatel om beide mengsels door elkaar heen te scheppen. Doel is om een luchtig mengsel te behouden, maar het eiwit en het eigeel wel volledig te mengen;
 7. Doe de substantie in een spuitzak en spuit hiermee lange vingers op een met bakpapier belegde bakplaat;
 8. Bak de koekjes in 15 tot 20 minuten af;
 9. Laat ze afkoelen op een rooster;
 10. Eet smakelijk!

Wat is jouw minimale eis, uitgedrukt in een rapportcijfer, voor het werk dat je aflevert?

Recept suikervrije lange vingers | eethetbeter.nlZelf lange vingers maken | eethetbeter.nl

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *