Recept voor Sinterklaas kruidenbrood voor pakjesavond

Print Friendly, PDF & Email

Ken je dat, dat je ineens beseft dat het ‘al’ december is en pakjesavond op je wacht? Soms gaat de tijd zo snel voorbij dat het lijkt alsof ik me verslapen heb en na het ontwaken plots besef dat ik een stukje over heb geslagen. Zoals, in dit geval, het plaatsen van Sinterklaasrecepten op mijn blog. Hopelijk kan ik het nog een beetje goed maken met dit recept voor Sinterklaas kruidenbrood voor pakjesavond.

Glutenvrij kruidenbrood voor Sinterklaas | eethetbeter.nl

De tijd vliegt

John Lennon zong het jaren geleden al: “Life is what happens to you, while you’re busy making other plans“. Ik probeer mijn leven vol overgave te leven, maar toch heb ik soms het gevoel dat ik een stukje mis. Dat ik tijd tekort heb om alles mee te maken, alles te zien, alles te ervaren wat er om me heen gebeurt. En dagen tekort om een heleboel nieuwe gezonde Sinterklaasrecepten te plaatsen dus. Gelukkig sijpelt er nog een receptje tussendoor: dat voor kruidenbrood!

Hartige snack voor pakjesavond | eethetbeter.nl

Heerlijk avondje

Wij brengen onze pakjesavond door met mijn ouders en onze kinderen natuurlijk. Zolang ze zich nog vol overgave storten in deze periode, doen wij actief mee. Ondanks het vliegen van de tijd hebben we de cadeaus al in huis en kruidnoten in overvloed. Ik kijk ernaar uit om de snoetjes van mijn oogappeltjes te zien tijdens deze avond.

Lactosevrij brood met kruidenboter | eethetbeter.nl

Recept voor Sinterklaas kruidenbrood voor pakjesavond

Voldoende voor één borrelbrood. Ik gebruikte een broodmix zonder gluten en lactose, maar iedere andere variant kan natuurlijk ook. Hou dan de ingrediënten van de verpakking aan en voeg daar zelf een ei, extra olijfolie, kruiden en gedroogde tomaten aan toe.

Ingrediënten

 • 325 gram Schär Brot-Mix + extra voor bestrooien
 • 1 ei
 • 10 gram droge gist
 • 20 gram olijfolie
 • 5 gram Keltisch zeezout
 • 1 eetlepel kruidenboter kruiden
 • 3 eetlepels gedroogde tomaten
 • 200 ml lauwwarm water

Benodigdheden

 • Mixer met deeghaken is wel handig
 • Oven, bakplaat en bakpapier

Bereiding

 1. Snij de gedroogde tomaten in reepjes;
 2. Meng alle droge ingrediënten door elkaar heen en voeg vervolgens geleidelijk het water, de olie en het ei toe;
 3. Kneed een egaal deeg, waar je vervolgens de gedroogde tomaten aan toevoegt;
 4. Bekleed een bakplaat met bakpapier en kneed met hulp van wat extra meel een brood in de vorm van een S (of een andere letter die passend is op deze avond);
 5. Laat het Sinterklaasbrood rijzen met een natte doek er overheen of in een lege oven (die uit staat!);
 6. Bak het af in circa 25 minuten in het midden van de oven op 200 graden;
 7. Eet smakelijk en geniet van deze bijzondere avond!

Heb jij ook wel eens het gevoel dat je tijd tekort hebt om alles mee te maken en te doen wat je zou willen?

Glutenvrij brood met kruiden | eethetbeter.nlZelf glutenvrij brood bakken | eethetbeter.nl

Dit bericht is niet gesponsord. Lees ook mijn disclaimer.

Related Posts