De 10 leukste kerstrecepten voor kinderen

Print Friendly, PDF & Email

Deze maand is het thema “Kerst met kids” op eethetbeter.nl! En om heel eerlijk te zijn plaats ik zelf (te) weinig deze keer. Dat komt vooral omdat er al zo ongelofelijk veel leuks online staat! Ik vroeg weer om hulp bij andere bloggers en nam ook een kijkje op Pinterest. Hopelijk kan ik jou op deze manier ook inspireren met de 10 leukste kerstrecepten voor kinderen!

de 10 leukste kerstrecepten voor kinderen | eethetbeter.nl

Kerstrecepten voor kinderen

Ga naar een restaurant, vraag om de kinderkaart en je zult overvallen worden door de frites, kroketten en frikadellen. Als je geluk hebt zul je ook pannenkoeken, poffertjes en zelfs snoeptomaatjes en appelmoes vinden. Daar houdt het doorgaans wel een beetje mee op. Ik ben er een groot voorstander van dat de kinderen hetzelfde eten dan hun ouders. Uiteraard wel in aangepaste porties en wellicht iets minder gekruid en of ‘leuker’ gemaakt. Onderstaande kerstrecepten voor kinderen geven een goed beeld van hoe het ook kan voor de kleintjes 🙂

KidsKerstmis

1) Mijn zonen zijn alle drie gek op gerookte zalm. Ik weet dus zeker dat ik ze een plezier zou doen met deze kerstbomen van ElsaRblog. Leuk ook dat er in het artikel ook gezondheidsvoordelen van deze vette vis worden genoemd! Klik op de foto om naar het recept te gaan.

Zalm Kerstboom | eethetbeter.nl

2) Ook deze laarsjes vond ik bij ElsaRblog. Niet heel gezond, maar oh zo leuk! Via een klik op de foto kom je weer bij de instructie uit.

Kerstrecepten voor kinderen | eethetbeter.nl

3) Wat zijn deze gingerbread cookies van MyHappyKitchen leuk zeg! Zelf zou ik ze maken met speltbloem of -meel in plaats van tarwe, ahornsiroop en kokosbloesemsuiker en dan net even iets minder zoetmakers, maar dat mag de pret niet drukken. Zeker even kijken naar het recept hoor!

Kerstkoekjes voor kinderen | eethetbeter.nl

4) Ik heb even getwijfeld of ik deze zou plaatsen, maar ik vind hem zo leuk! Zeker als jouw kinderen fan zijn van de film “Frozen” en sneeuwpop “Olaf” is dit etiket op een flesje water zo ongelofelijk gaaf!

Sneeuwpop Olaf water | eethetbeter.nl

5) Bij Keukenatelier zag ik deze superleuke kerstbomen met guacamole. Ik vind het echt een aanrader! Kijk ook eens naar deze kaaskoekjeskerstboompjes op hetzelfde foodblog.

Kerstrecepten voor kinderen | eethetbeter.nl

6) Deze leuke kerstbomen van komkommer en worst of toast komen telkens voorbij op Pinterest. Ik denk dat wij ze gaan maken voor het kerstdiner van de boys op school.

Kerstbomen van komkommer | eethetbeter.nl

7) Mijn Italiaans is niet zo sterk – en dat is nogal een understatement, maar deze kerstbomen maken me echt blij!

8) Tussen al die hartige gerechten misstaat wat fruit ook niet toch? Klik op de afbeelding om naar het originele “recept” te gaan.

9) Nog meer fruit voor Kerstmis!

10) De laatste voor vandaag is ook met fruit en toch wel mijn (volwassen) favoriet: appeltaart! De originele bron van de afbeelding heb ik helaas niet kunnen vinden op Pinterest. Als je nu op de foto klikt kom je op mijn recept voor mini-appeltaart uit.

Hopelijk heb ik jullie weer een beetje kunnen inspireren. Ik ben zoo ongelofelijk nieuwsgierig wat jullie de kinderen voorschotelen met Kerstmis? Stuur je mij een foto? Of tag me op social media, dan kan ik het zien! Ben benieuwd!

Op zoek naar meer inspiratie voor Kerstmis? Hier vind je een overzicht van alle artikelen op mijn blog!

Afbeeldingen zijn afkomstig van andere websites. Lees ook mijn disclaimer.

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *