Recept voor hartige taart met spruitjes en satésaus

Print Friendly, PDF & Email

In ieder vriendjesboekje is het weer raak en laatst bij het interview toen meneer pupil van de week werd was het ook zo ver: op de vraag over het meest vieze eten antwoorden mijn kinderen steevast spruitjes. Dat moet anders kunnen, bedacht ik me, dus ik ging aan de slag in de keuken. Het resultaat? Een verrukkelijk gerecht mét spruitjes dat zelfs bij de kleine prinsjes in de smaak valt! Vandaag het recept voor hartige taart met spruitjes en satésaus.

Recept voor hartige taart met spruitjes en satésaus | eethetbeter.nl

Bedankt allemaal

Mijn oudste zoon Tygo is er al zijn leven lang van overtuigd dat spruitjes niet te eten zijn. Mini-kooltjes zijn nog net te pruimen, maar spruitjes zijn echt te vies om met blote handen aan te pakken. Totdat ik ging experimenteren en daarbij handig gebruik maakte van de reacties op een Facebook-post die ik eerder plaatste.

spruitjes jeej of nee facebook | eethetbeter.nl

Een aantal van jullie lieten me weten dat spruitjes op de Indische manier of met pindasaus en of sambal het allerlekkerste waren. Dat wilde ik natuurlijk ook proberen! Aangezien wij nog wat restjes bladerdeeg en satésaus hadden staan ging ik ermee aan de slag. En dankjewel voor jullie reacties!

Van 0 naar 100 in 2,8 seconde

Toen Tygo deze spruitjestaart proefde sloeg zijn mening onmiddellijk om: van 0 naar 100 in 2,8 seconde (net als een Tesla – zie ook mijn bucketlist van 2017). Ik heb me verbaasd over hoe belachelijk snel hij zich bij stelde. Superfijn natuurlijk! Sindsdien eten de heren vrijwillig spruiten. Zelfs de grote meneer Eethetbeter eet de kleine kooltjes als ik ze in een taartje met pindasaus en satésaus stop. Drie keer hoera voor mijn gezin!

Kidsproof recept met spruitjes | eethetbeter.nl

Recept voor hartige taart met spruitjes en satésaus

Ovengerecht dat geschikt is voor het hele gezin. Ik koos als basis voor kant en klaar producten, maar natuurlijk kan je deze ook zelf maken. Door de verpakkingen van de ingrediënten goed te lezen kan je ervoor kiezen deze hartige taart suikervrij en lactosevrij te maken.

Ingrediënten per taartje

 • 1 plakje bladerdeeg
 • 1,5 eetlepel pindasaus
 • Ongeveer 6 spruitjes
 • 1 ei
 • zout en peper
 • evt sambal naar smaak
 • olie of vet om de ovenschaaltjes in te vetten

Benodigdheden

 • Klein ovenschaaltje, oven
 • Pan en fornuis

Bereiding

 1. Stoom of kook de spruitjes beetgaar. Laat het bladerdeeg ontdooien;
 2. Warm de oven voor op 180 graden;
 3. Vet de ovenschaal in en beleg hem met bladerdeeg;
 4. Besmeer de bodem met pindasaus;
 5. Duw de spruitjes in de saus;
 6. Kluts het ei met zout en peper en eventueel wat sambal. Giet het ei in de bakvorm;
 7. Bak de hartige taartjes in circa 20 minuten af totdat het ei is gestold;
 8. Eet warm of koud op;
 9. Eet smakelijk!

Dit gerecht staat met stip op 1 bij ons thuis! Dat betekende dat ik vele kansen heb gehad om de taarten goed op de foto te zetten, maar helaas is het op beeld echt minder lekker dan in het echt. Gewoon proberen dus! Hopelijk valt het bij jullie ook zo in de smaak want geloof me, het recept voor hartige taart met spruitjes en satésaus is absoluut een aanrader!

Spruitjes met pindasaus en sambal | eethetbeter.nl

Related Posts