Recept voor romige courgetti met kastagnechampignons

Print Friendly, PDF & Email

Het zal net na mijn studie zijn geweest dat ik bij een studiegenoot ging eten en zij me vol enthousiasme een salade liet zien met daarin zachte, haast slijmerige stukjes groen. De smaak bleek niet bijzonder en het mondgevoel bezorgde me koude rillingen… inmiddels heb ik mijn mening bijgesteld, vandaar dat ik vandaag het koolhydraatarme recept voor romige courgetti met kastagnechampignons met je deel!

Recept voor romige courgetti met kastagnechampignons | eethetbeter.nl

Gek op avocado’s

In de eerste twintig jaar van mijn leven heb ik dus nauwelijks avocado’s gegeten. Dat moment met die studiegenoot staat me nog helder voor de geest. Ze was (en is) echt gek op die vruchten! Evenals mijn jongste zoon Fedde (3) trouwens. Op Instagram Stories post ik regelmatig een video waarop meneer er eentje, net als een eitje, uit zit te lepelen.

Wat is het allergezondste eten?

Mijn oudste zoon Tygo (9) vraagt me regelmatig wat het allergezondste eten is. Ik antwoord hem dan dat er geen allergezondste bestaat, omdat variatie het beste is voor een mensenlichaam. Water is wat dat betreft het allerbeste. Avocado komt wat mij betreft ook in het lijstje met extreem gezonde voedingsmiddelen voor, maar heeft ook een kleine maar: als je gevoelig bent voor histamines (te herkennen aan bijvoorbeeld hooikoorts, astma of allergieën), dan kan je ze maar beter niet teveel eten. Meer informatie over de gezondheidsvoordelen van avocado’s vind je op de website van Puur Figuur.

Vega recept voor courghetti | eethetbeter.nl

Koolhydraatarme recepten

In april vind je vooral veel koolhydraatarme recepten op mijn foodblog. Dit smeuïge recept voor romige courgetti met kastagnechampignons is er daar eentje van. Het is een smakelijk lunchgerecht, dat wat mij betreft ook koud gegeten kan worden. Het is bovendien vegetarisch (veganistisch), lactosevrij, glutenvrij en het past in de Paleo lifestyle.

Recept voor romige courgetti met kastagnechampignons

Diner of lunchgerecht voor twee personen.

Ingrediënten

 • 1 courgette
 • 1 avocado
 • 2 handen vol verse basilicum
 • 150 gram kastagnechampignons
 • 1 teentje knolook
 • 1/2 theelepel citroensap
 • olijfolie
 • zout

Benodigdheden

 • Spirelli of ander apparaat om courgetti te maken
 • Staafmixer

Bereiding

 1. Maak slierten van de courgette, snij de champignons in plakken;
 2. Meng de avocado, verse basilicum, knoflook, een halve eetlepel olijfolie, citroensap en zout en maak er met de staafmixer een romige saus van;
 3. Verwarm een pan met wat olijfolie en bak hier de champignons in. Warm de courgetti op het laatst even mee;
 4. Serveer de courgetti met de romige avocadosaus en de champginons koud of warm;
 5. Eet smakelijk!

Kan jij je nog herinneren wanneer jij je eerste avocado at? Weet je nog wat je ervan vond?

Meer koolhydraatarme recepten vind je hier!

Koolhydraatarm recept vega | eethetbeter.nl

Low carb recept voor romige courgetti met kastagnechampignons | eethetbeter.nl

Related Posts