Wat kan je doen tegen cellulitis?

Print Friendly, PDF & Email

Heb jij last van cellulitis? En schaam jij je hier wellicht voor? In dit artikel lees je 4 tips tegen cellulite; want wat kan je doen tegen cellulitis?

tips tegen cellulite | eethetbeter.nl

Putjes in de huid

Niemand wil cellulite op haar benen, dijen en billen. Toch is dit voor veel vrouwen een echt probleem. Cellulite ontstaat door vetophopingen onder de huid waardoor het bindweefsel veranderd. Dit kan putjes in de huid veroorzaken. Veel vrouwen schamen zich hiervoor. Het kan van nature ontstaan, maar ook erfelijkheid kan een rol spelen. Daarnaast zijn de dikte van je huid, je vetweefsel, medicijnen, afvalstoffen en hormonen factoren die cellulite kunnen stimuleren of verergeren.

Wat kan je doen tegen cellulitis?

Belangrijk om te erkennen is dat er geen magische manier is om cellulite te verwijderen.
Toch zijn er zeker handelingen, eet -en leefstijlgewoonten waardoor je de ongewenste bobbeltjes, putjes en kuiltjes kunt verminderen. Ben jij benieuwd? Lees dan verder om 4 tips te lezen tegen cellulite.

#1 Weg met die afvalstoffen!

Tegenwoordig is voor de meeste mensen een koolhydraatrijk voedingspatroon met bewerkte producten heel normaal. Door deze manier van eten krijgt je lichaam veel toegevoegde suikers, afvalstoffen, ongezonde vetten, natrium, e-nummers en conserveringsmiddelen binnen. Voor de lever is dit zeer belastend. Afvalstoffen worden door een overbelaste lever sneller opgeslagen in je lichaam, waardoor cellulite wordt gestimuleerd.

Eet zo onbewerkt en puur mogelijk en laat je voedingspatroon hoofdzakelijk bestaan uit vlees, vis, eieren, noten, zaden, pitten, oliën, groenten en fruit. Je lever zal je dankbaar zijn en het stimuleert ook nog eens het afslankproces.

#2 Stimuleer je groente inname

Eet dagelijks minimaal 400 g (biologische) groenten. Deze bevatten een hoog gehalte aan gezonde voedingstoffen, antioxidanten en enzymen. Dit helpt om eiwitten en gifstoffen af te breken in je lichaam. Hierdoor ontlast je je lever en stimuleer je de afvoer van gifstoffen.

Moeite met het eten van 400 g groenten op een dag? Vervang dan 1 of 2 maaltijden door een groene smoothie. In een smoothie kan je heel gemakkelijk een grote hoeveelheid verschillende soorten groenten verwerken.

#3 Drink voldoende

Wil jij je lichaam nog een extra handje helpen met ontgiften? Dan is water je beste vriend. Water is namelijk van belang voor het verwijderen van afvalstoffen. Aanbevolen wordt 1,5 tot 2 liter per dag.

Wat doe jij als eerste als je ‘s ochtends opstaat? Het drinken van een glas lauwwarm citroenwater bij het ontwaken stimuleert de werking van je lever. Daarnaast hebben verse kruidentheeën zoals paardenbloem, kamille, mariadistel, melkdistel een ontgiftende werking. Deze drankjes zijn dus zeker het proberen waard.

#4 Activeer je doorbloeding

De ontwikkeling van cellulite hangt samen met je doorbloeding. Het lichaam slaat vet en afvalstoffen op in de gebieden waar je doorbloeding slecht is. Het verbeteren van je doorbloeding in gebieden die vatbaar zijn voor cellulite is dus voordelig. Dit kan je doen door middel van een massage met een natuurlijk olie en een harde massage borstel.

Wissel daarnaast eens warm en koud water af onder de douche. Zet de douche op ijskoud en ga met de doucheknop 1 minuut over je huid heen.

En wat doe jij aan beweging op een dag? Sporten stimuleert namelijk ook je doorbloeding. Een gezond voedingspatroon volgens de koolhydraatarme methode blijft daarbij wel belangrijk voor een optimaal resultaat.

Zorg goed voor zowel de binnenkant als de buitenkant van je lichaam. Eet gezond, beweeg en zorg regelmatig voor een massage. Dat gaat jou zeker helpen om die ongewenste bobbeltjes, putjes en kuiltjes te verminderen.

Wat kan je doen tegen cellulitis? | eethetbeter.nl

4 tips tegen cellulite | eethetbeter.nl

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *