Print Friendly, PDF & Email

Toen ik de tuin in liep om wat groente uit de koelkast in de garage te halen viel het me op dat de vogels ongelofelijk druk bezig waren. Om me heen hoorde ik de kleine beestjes tsjilpen en in mijn ooghoek zag ik er een aantal wegvliegen. Ik ademde diep in en voelde het voorjaar in mijn lijf binnenkomen. Voel jij de lente ook al? Dit recept voor kipspiezen met groene groente past prima bij mijn voorjaarsgevoel.

Recept voor kipspiezen met groene groente | eethetbeter.nl

De geluiden van het buitenleven…

Stel je voor dat je middenin de natuur zou gaan zitten en je ogen zou sluiten. De zon verwarmt je gezicht. De wind streelt je huid. Je oren lijken zich verder te spitsen op het geluid van de vogels, een hond die in de verte blaft. Takjes ritselen door het geluid van rondscharrelende vogeltjes op zoek naar materiaal om nestjes van de bouwen. Voel je hoe hevig de signalen binnenkomen als je één zintuig even niet gebruikt?

Welk zintuig heeft jouw voorkeur?

Mijn kinderen hoor ik wel eens aan elkaar vragen welk zintuig ze het meest en het minst belangrijk vinden. Ik zou ze natuurlijk geen van allen willen missen, maar mijn zicht heeft toch wel de voorkeur. Andere mensen vinden het opvallend aan mij dat ik geuren snel waarneem en er een gevoel aan koppel. Ik kan intens genieten van de geur van een koude winterdag, de beginnende lente en de eerste regenbui na een periode van droogte in de zomer.

Verse kruiden

Ik hou van een tuin vol verse kruiden, klaar om geplukt te worden voor in smakelijke gerechten. Als ik een rondje door de tuin heen loop, begin ik de planten ook regelmatig te “aaien” zodat hun geur vrijkomt. Lavendel is mijn favoriet, op de voet gevolgd door rozemarijn. Deze kipspiezen zijn ook gekruid met laatstgenoemd kruid, al gebruikte ik deze keer de gedroogde variant.

Koolhydraatarme recepten voor barbecue | eethetbeter.nl

Recept voor kipspiezen met groene groente

Diner voor het hele gezin. Vers & puur, lactosevrij, glutenvrij. Ook heel geschikt als barbecue gerecht. Serveer bijvoorbeeld met frites van zoete aardappel of wortel en salade.

Ingrediënten

 • 500 gram kippendijen zonder bot
 • 250 gram broccoli
 • 10 groene asperges
 • 1/2 courgette
 • 1 eetlepel rozemarijn
 • 4 eetlepels olijfolie
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 citroen
 • zout en peper

Benodigdheden

 • satéprikkers
 • oven of koekenpan
 • evt. knoflookpers
 • evt. citruspers

Bereiding

 1. Maak een marinade door het sap van de citroen te mengen met de olijfolie, de fijngehakte knoflook en de rozemarijn;
 2. Snij de kip in grove stukken (2x2x2 cm) en roer ze door de marinade heen;
 3. Snij ook de asperges, de broccoli en de courgette in stukken en meng ze met de kip;
 4. Rijg bovenstaande ingrediënten aan de stokjes;
 5. Bak de kipspiezen met groene groenten in de oven (20 minuten op 200 graden) of in de koekenpan gaar;
 6. Eet smakelijk!

Geniet jij ook zo van de lente en de bijbehorende geuren? Welk zintuig heeft jouw voorkeur?

Meer koolhydraatarme recepten vind je hier!

Recept voor kipspiezen met groene groente | eethetbeter.nl

Ik maakte frites van wortel: mjammie!

Paleo recept met frites | eethetbeter.nl

Koolhydraatarm recept voor kipspiezen met groente | eethetbeter.nl

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *