Recept voor koolhydraatarme BLT als lunch

Print Friendly, PDF & Email

Het overkomt me steeds vaker de laatste tijd dat het lijkt alsof mijn zachte, witte bedje me tot in de oneindigheid vast wil houden in de ochtend. Mijn ogen zijn zwaar en alle prachtige redenen om mijn bed uit te komen lijken op dat moment irrelevant… Is dat ook herkenbaar voor jou? Lees meer over mijn beleving en bekijk meteen het recept voor koolhydraatarme BLT als lunch.

Recept voor koolhydraatarme BLT als lunch | eethetbeter.nl

* BLT is normaliter een sandwich met Bacon, Lettuce & Tomato (broodje bacon, sla en tomaat)

Moeite met uit bed komen

In de vroege morgen, zo rond zes uur, word ik gewekt door mijn biologische klok. Ik kijk hoe laat het is en draai me nog een keer om totdat ik om 6.15 uur wakker wordt geschud door het getril van de wekker op mijn horloge. Ik druk op “sluimer” en sluit mijn ogen weer totdat het ding 10 minuten later weer irritant begint te trillen.

Het is eigenlijk niets voor mij om constant te snoozen, om me over te geven aan dat luie gevoel dat mijn bed oproept, om de energie niet te hebben uit bed te komen. Normaliter roep ik in gedachten “vanavond een uurtje eerder naar bed” voordat ik mijn benen uit bed zwiep, maar het lijkt alsof ik er momenteel de kracht niet voor heb.

Ook moeite met uit bed komen? Wie weet helpen deze tips jou wel!

Focus

Zoals ik jou al eerder schreef vind ik 2018 tot op heden best een heftig jaar. Er gebeurt veel om me heen. De tranen zitten me doorgaans hoog en ik heb behoefte om op te ruimen, om te focussen op wat echt belangrijk is. Intuïtief weet ik dat ik binnenkort keuzes ga maken die me meer rust gaan geven. Ik kan je nog niet vertellen welke activiteiten er op de nominatie staan om te gaan sneuvelen. Had ik maar een glazen bol die het me makkelijker zou maken om de juiste keuzes te maken…

Lowcarb recept met bacon lettuce tomato (BLT) | eethetbeter.nl

Persoonlijk

Ik ben blij dat ik dit soort persoonlijke dingen ook met jou kan delen, zelfs als het even niet makkelijk is. Ik vind het fijn dat ik in jou een trouwe lezer vind. Of een fan zoals sommige bloggers dat noemen. Heb jij tips om makkelijker keuzes te maken? Of herken je de fase waar ik in zit? Ik lees het graag in de reacties!

Recept voor koolhydraatarme BLT als lunch

Koolhydraatarm lunchgerecht voor 2 personen. Lunch zonder brood, glutenvrij en lactosevrij.

Ingrediënten

 • 75 gram bacon
 • 1 krop baby Romaine sla
 • 1 tomaat
 • 1 eetlepel mayonaise
 • 1 avocado
 • optioneel: 1 gekookt ei

Bereiding

 1. Bak de bacon knapperig en bruin en laat deze afkoelen op een stukje keukenpapier;
 2. Was de sla en snijd deze fijn. Roer de mayonaise hier doorheen;
 3. Snij de tomaat en de avocado in plakken;
 4. Meng alle ingrediënten door elkaar. Nu niet te lang laten staan, maar lekker gaan smullen;
 5. Eet smakelijk!

Op welke manier maak jij keuzes? Laat het me weten in de reacties!

TIP: Laat het blad van de salade heel en vul deze met de ingrediënten zodat er een schuitje / wrap BLT ontstaat, net zoals bij dit low carb recept met gehakt. Meer koolhydraatarme recepten vind je hier!

Koolhydraatarme lunchrecepten | eethetbeter.nl

Related Posts