Recept voor eierpannenkoeken zonder koemelk

Print Friendly, PDF & Email

Het gebeurt me regelmatig dat mensen me vragen of er iets mis is met mijn auto als ik de voorkeur geef aan reizen met de trein. Gek hoe reizen per openbaar vervoer minder als “normaal” wordt geaccepteerd. Terwijl ik dit blog schrijf zit ik in de trein en denk ik met het water in mijn mond terug aan het moment dat ik dit recept voor eierpannenkoeken zonder koemelk maakte.

Recept voor eierpannenkoeken zonder koemelk | eethetbeter.nl

Reizen met het openbaar vervoer

Als ik naar een evenement ga of vrienden bezoek in de Randstad, reis ik het liefste met de trein. Het geeft me de ruimte om wat te bloggen of wat foto’s te bewerken. Of heerlijk voor me uit te staren en te genieten van het landschap. Ook kan ik me verwonderen over de mensen om me heen.

Luxe positie

Meneer Eethetbeter en ik hebben de luxe positie te beschikken over twee auto’s en een motor. Het gebeurt dus eigenlijk nooit dat we noodgedwongen met het openbaar vervoer moeten reizen of verplicht moeten carpoolen. Toch is dat op zijn tijd best fijn. Ik merk dat er in de gesloten omgeving van een auto, ogen gericht op de weg, en met een zacht muziekje op de achtergrond al snel andere gesprekken ontstaan. Zo heb ik menig collega of vriendin op een wat diepere manier leren kennen.

Lactosevrije pannenkoeken | eethetbeter.nl

Keihard meezingen

Ander voordeel van reizen met de auto – in mijn eentje – is dat de muziek op standje burenruzie kan en ik keihard kan gaan meezingen. Dansen in de auto doe ik soms ook. Jij? Als ik mijn zonen ontstaan er zo heerlijke, gezellige en hilarische taferelen.

Om een lang verhaal kort te maken: ik ben een gezegend mens dat ik de keuze heb om mijn vervoer af te stemmen op waar ik zin in heb of waar ik naartoe mag gaan. Ik sluit nu af met het recept voor eierpannenkoeken zonder koemelk en ga nog even voor me uitstaren voordat deze trein mijn bestemming bereikt.

Pannenkoeken zonder melk maken | eethetbeter.nl

Recept voor eierpannenkoeken zonder koemelk

Lactosevrije pannenkoeken. Wij vinden ze zelf makkelijker te bakken én lekkerder dan de variant met halfvolle koemelk. Recept voor 2-4 personen.

Ingrediënten

 • 150 gram speltbloem
 • 150 gram speltmeel
 • 700 ml rijstmelk of andere (plantaardige) melk
 • 1/2 theelepel zout
 • 3 eieren
 • olijfolie (2 eetlepels in het beslag)

Bereiding

 • Meng het meel, de bloem en het zout;
 • Klop de eieren los en voeg de rijstmelk toe. Roer nu het meelmengsel door de melk heen totdat er een glad beslag ontstaat. Roer hier ook de olie doorheen;
 • Warm een koekenpan met een goede antiaanbaklaag of gebruik wat vet om ervoor te zorgen dat de pannenkoek niet aanbrandt;
 • Schep wat beslag in de pan en bak de zuivelvrije pannenkoek aan beide zijden lichtbruin;
 • Eet smakelijk!

Kies jij ook wel eens bewust voor reizen met het openbaar vervoer?

Zuivelvrije pannenkoeken bakken | eethetbeter.nl

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *