Recept voor salade met rundercervelaat en mais

Print Friendly, PDF & Email

Een hele tijd geleden startte ik een nieuw begin in een nieuw huis (blog). Ik zag het al helemaal voor me hoe ik zou genieten van de avonden op mijn balkon. Er waren een paar dingen die daarbij niet mochten ontbreken. Heel toevallig dacht ik daar net weer ineens aan. Ik zal je erover vertellen bij mijn recept voor salade met rundercervelaat en mais.

Recept voor salade met rundercervelaat en mais | eethetbeter.nl

Openslaande deuren

Ik vertelde je al eerder dat ik in 2004 de sleutel kreeg van mijn eerste eigen woning. De maisonnette had een ruim balkon met openslaande deuren. Weer een vinkje op mijn lange wensenlijst voor een eigen woning. Op het betegelde balkon mochten wat mij betreft twee dingen niet ontbreken: een ligbed en planten.

Mijn ideale plekje

Vanmorgen dacht ik er ineens aan: het is een prachtige zonnige dag en ik wil graag genieten van het mooie weer. Aangezien ik probeer te vertragen hoort een ligbed in de tuin daar helemaal bij. Al zoekend op de vliering van de schuur (ik heb mijn maisonnette inmiddels ingeruild voor een twee onder een kap met garage) dacht ik opeens weer aan de wensen die ik als jonge vrouw had voor het creëren van mijn ideale plekje.

Mijn balkon had toentertijd zon in de avond; ideaal als je kantooruren werkt. Ik ging op zoek naar een ligbed dat helemaal plat kon, maar waar je ook fatsoenlijk rechtop in kon zitten. Met armleuningen en dan ook nog eentje die niet omkiept als je op het voetengedeelte gaat zitten. Ik vond een donkerblauw, kunststof exemplaar van Hartman. Het bijpassende voetenbankje was volledig plat dus diende uitermate goed als tafel.

Gek op kruiden

Mijn moeder gaf me een kruidenpot cadeau, zo eentje in terracotta kleur met uit ieder gat een plantje. De bieslook, tijm, rozemarijn, peterselie, basilicum en andere kruiden groeiden harder dan ik in mijn eentje op kon eten. De stoel, het geïmproviseerde tafeltje, de kruidenplanten en ook de andere planten op mijn balkon zorgden ervoor dat ik mijn ideale plekje vond op het balkon van mijn eerste eigen huisje.

Inmiddels zijn we veertien jaar verder. Alle eigen plekjes in huis hebben ruimte gemaakt voor drie prachtige kindertjes en alle spullen die een gezin van vijf nodig denkt te hebben. Al zittend in het zonnetje in de tuin bedenk ik me dat het tijd wordt om weer een nieuw ideaal plekje te vinden dat helemaal voor mij is…

Supersimpele salade met salami | eethetbeter.nl

Recept voor salade met rundercervelaat en mais

Nu we het over maaltijdsalades hebben, mag dit simpele exemplaar natuurlijk niet ontbreken. Dit recept is lactosevrij en glutenvrij en staat binnen 10 minuten op tafel. Ideaal als je geen zin hebt om te kokkerellen op een warme dag. Hij heeft niet eens dressing nodig. Voor 4 personen.

Ingrediënten

  • 400 gram rundercervelaatworst of andere gedroogde worst
  • 1 komkommer
  • 2 potten maiskorrels á 340 gram
  • 2 tomaten

Benodigdheden

  • Snijplank en mes

Bereiding

  • Snij de worst in plakken en snij deze in vieren. Doe dit ook met de komkommer en de tomaat;
  • Laat de mais uitlekken;
  • Roer alle ingrediënten door elkaar;
  • Eet smakelijk!

Tip: vervang de rundercervelaat ook eens door heerlijke fetakaas!

Vraag: heb jij een plekje voor jezelf in huis?

Behoefte aan nog meer inspiratie voor lekkere salades? Je vindt de lekkerste recepten voor het hele gezin hier!

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *