Print Friendly, PDF & Email

Als je het me vraagt kan ik niet één enkel moment benoemen waarop het mis ging. Misschien waren het wel veel kleine momentjes die zich opeenstapelden tot een grote berg. Het doet er ook niet zoveel toe, het resultaat blijft hetzelfde: ik stop ermee!

Foodblog stopt | eethetbeter.nl

Hoe het begon

In 2013 kreeg mijn schoonvader kanker. Ik zag een relatie tussen ziekte en leefstijl en besloot me te verdiepen in voeding met een positief effect voor de gezondheid. “Eet het beter” werd een feit. Ik deed onder andere een opleiding tot natuurvoedingsadviseur en ging bloggen. Net als ieder ander startte ik met een klein handje vol bezoekers en volgers op social media, maar tegenwoordig wordt www.eethetbeter.nl gevonden door bijna 1500 mensen per dag. In 2015 werd mijn foodblog een bedrijf en vormde mijn droom om er de kost mee te verdienen zich.

Eindeloze energie

Naast mijn baan als leidinggevende bij wehkamp, mijn gezin met drie kinderen, een gezellig sociaal leven en zeer regelmatig sporten hield ik nog energie en inspiratie genoeg over om actief te zijn voor Eethetbeter. Ik bracht vele uren in de keuken en achter de camera door. Zodra er even rust in huis was, kroop ik achter de computer om mijn blogs uit te werken. Tussen alle bedrijven zat mijn iPhone zo ongeveer aan mijn rechterhand vastgeroest om social media up to date te houden. Ik was niet te stuiten!

En toen was het op…

Zoals ik al schreef was er niet één vaststaand moment waarop ik het gevoel had leeg te zijn, maar het kwam bij vlagen. Ik voelde mee met tegenslag in mijn omgeving, ging slechter slapen en kon moeilijker mijn bed uit komen. De gerechten die ik bedacht mislukten vaker, evenals de foto’s. Dat schattige kleine jongetje, dat regelmatig tomaten pikt als ik een mooi opgemaakt bord wil fotograferen, voelde als een belemmering voor mijn ‘werkzaamheden’ en ook die andere twee heerlijke jongens vroegen om aandacht die ik ze niet kon bieden omdat Eet het beter altijd voorrang kreeg. Mijn verlangen om te vluchten werd met de dag groter…

Te weinig rust

Nu ik al een paar weken meer afstand heb genomen van mijn blog zie ik het vrij helder: het is niet mijn gezin, mijn baan of mijn blog dat me teveel is geworden. Ik heb simpelweg te weinig ontspanning ingebouwd. Mijn rustmomenten bleken schaars en dat heeft er toe geleid dat willen moeten werd…

Natuurlijk heb ik overwogen om www.eethetbeter.nl op een andere manier voort te zetten. Er is niemand die zegt dat ik driemaal per week een nieuwe blogpost moet plaatsen. Toch ben ik op dit moment niet in staat om mijn website in deeltijd te runnen. Het is alles of niets… De kosten van het behoud van mijn foodblog worden niet gedekt als ik er ‘niks’ meer aan doe, dus gaat de stekker uit de website.

Foodblog te koop

Vijf jaar lang iedere dag bouwen aan een droom en die vervolgens naast je neerleggen gaat niet zonder slag of stoot. Ik voel me niet op slag stukken beter en het ‘verlies’ doet pijn. Het zou fijn zijn als mijn werk op de een of andere manier nog gezien blijft worden. Heb jij dus interesse in mijn bedrijfsnaam, recepten, foto’s, website, social media accounts of wat dan ook? Neem gerust contact met me op! De rechten op alles wat ik heb gepubliceerd liggen namelijk bij mij en het is strafbaar iets over te nemen. Dat ik ook zorg draag voor jouw privacy bij een eventuele overname spreekt voor mij voor zich.

Leg het vast

Het is uiteraard niet strafbaar om mijn recepten te printen en te maken hoor, in tegendeel! Leg je favorieten dus vast, want vanaf augustus 2018 zal je ze waarschijnlijk online niet meer terug kunnen vinden. Er zit een printknop bovenaan iedere pagina.

In de komende twee maanden zal nog heel af en toe een nieuw bericht online komen. Ook op social media zal het wat stiller worden. Ik zeg je nog geen vaarwel hoor, we hebben vast nog wel contact binnenkort!

Heb jij wel eens knopen moeten doorhakken om meer rust in je leven te creëren?

Kids foodblog | eethetbeter.nl

Related Posts