Mijn persoonlijke favorieten op eethetbeter.nl

Print Friendly, PDF & Email

Een paar maanden nadat mijn schoonvader ziek werd begon ik me te verdiepen in voeding. Puur en onbewerkt eten dat lekker smaakt en een positieve bijdrage levert aan de gezondheid. Dat is inmiddels vijf jaar geleden. Tijd voor een overzicht van mijn persoonlijke favorieten op eethetbeter.nl!

Recept voor chili met mais en courgette | eethetbeter.nl

Weet je dat er in de loop der jaren bijna 700 artikelen zijn verschenen op mijn foodblog? Een aantal daarvan bleken niet goed genoeg om mee te verhuizen naar mijn nieuwe website (2016), maar het merendeel staat gewoon online. Nu nog wel tenminste… Vanaf 1 augustus is alles weg, dus vergeet jouw favorieten niet te printen!

Recept voor kip madras | eethetbeter.nl

Mijn persoonlijke favorieten op eethetbeter.nl

Zelfs ik vind het lastig om uit 700 recepten, reviews, informatieve en persoonlijke artikelen mijn favorieten te kiezen, maar ik ga toch een poging doen. In willekeurige volgorde:

Ontbijt

Zowel het carrot cake ontbijt als de havermout met wortel en gember zijn heel welkome ontbijtjes voor mij als ik zin heb in wat extra groente. Dit geldt ook voor de rode biet met pittenpasta. Mijn zonen lusten eerstgenoemde ook heel graag. En herinner je je de ontbijtpizza en het boekweitontbijt met nazomerfruit nog?

Recept voor ontbijtpizza van havermout | eethetbeter.nl

Lunch

Als lunch voor zowel thuis als op het werk is de Salade Nicoise een van mijn favorieten. Ook de Ceasar Salad smaakt me onwijs goed. De waldorfsalade is lekker (en) makkelijk. De snelle sushi zou ik tevens graag vaker willen eten.

Recept voor Salade Nicoise | eethetbeter.nl

Diner

Het koolhydraatarme recept voor zalm met parmaham citroen, geserveerd met prei en pastinaak verschijnt regelmatig op tafel bij ons op zondag. De heerlijke Kip Madras, Bobotie, Mexicaanse chili en de bloemkoolnasi met saté zijn daarentegen echt doordeweekse maaltijden hier.

Recept voor homemade aardappelsalade | eethetbeter.nl

De homemade aardappelsalade komt hier ook steeds vaker op tafel tijdens een barbecue, al vervang ik de aardappel dan door gestoomde groente of zoete aardappel. Ik serveer hem koud. Echt een aanrader, ook voor de kleintjes.

Lactosevrije eierpannenkoeken mogen natuurlijk niet ontbreken op een kids foodblog waar (helaas!!) sinds een jaartje alleen maar recepten zonder koemelk op staan. Ik vind deze pannenkoeken superlekker en de kinderen ook.

Recept voor dadel-kardemomcake | eethetbeter.nl

Tussendoor

Vorige week maakte ik de dadel-kardemomcake met olie in plaats van roomboter en ik liet bovendien de kokosbloesemsuiker weg. Het was echt heerlijk en nog lactosevrij ook! De mini-speculaastaart en mini-chocoladetaart hebben wel wat van elkaar weg. Ze mogen beide op mijn lijstje met persoonlijke favorieten, evenals de Paleo fudge en de cranberrykoeken.

Sjonge, als ik zo bezig ben, stop ik haast niet meer! Er zijn nog tal van hartige snacks, smakelijke wafels, gevulde ovenschotels en prachtige gezonde traktaties die ik hier niet eens deel. Maar goed, ik wil jou ook niet overvoeren met zoveel lekkere recepten. Ik hoop dat je hier wat inspiratie uithaalt!

Vergeet jouw favorieten niet op te slaan 🙂

Related Posts