Print Friendly, PDF & Email

Het was 8 augustus 2013 en ik wist het: ik had DE naam gevonden. Dat was het startpunt om me zowel in te schrijven voor de opleiding Natuurvoedingsadviseur als het vastleggen van het URL (websitenaam). De geboorte van Eet het beter! Deze naam benadrukte het belang van voeding en gezondheid en maakte (bijna) perfect zichtbaar waarmee ik anderen wilde gaan inspireren.

Vandaag is het 24 juli 2018 en schrijf ik het laatste artikel op deze website. Over precies een week is mijn foodblog niet meer zichtbaar voor jullie. De naam en het bedrijf hou ik even vast, want je weet maar nooit wat er nog gaat gebeuren in de toekomst…

Eet het beter stopt ermee!

Op 1 juni vertelde ik jullie dat ik stop met bloggen. Ik heb alles gegeven om mijn website groot te maken en dat lukte! Alleen onvoldoende om de kost mee te verdienen en dat had ik graag gewild. Ik wilde dat zelfs zo graag dat ik de mensen om me heen verwaarloosde en mezelf tekort deed. Ik zie nu pas in dat ik altijd aan het werk was; na mijn baan in loondienst, de kinderen en het sporten ging ik doodleuk nog blogs uit zitten werken.

In de afgelopen twee maanden heb ik precies gedaan wat ik de jaren daarvoor te weinig deed: ontspannen en er zijn voor mijn gezin. Ik ben mee gaan zoeken naar een nieuwe sport voor mijn middelste zoon en zelf ook weer actief gaan sporten, ik heb talloze boeken gelezen en ik kwam eindelijk weer op het strand, op de ski, in de speeltuin en in de bioscoop. En dat allemaal zonder dat ik mijn MacBook en actielijstje onder mijn arm nam. Mede dankzij het prachtige weer voelt het als een heerlijke vakantie!

Pijn

Toch zitten de tranen me bij tijd en wijlen nog hoog. Het steekt als een ander wel heeft kunnen realiseren wat mij niet gelukt is. Het maakt me verdrietig om te zien dat een samenwerking die ik heb afgeblazen omdat het vertrouwen weg was, toch door is gegaan – maar zonder mij. Het stemmetje dat “wat als” roept in mijn gedachtes komt af en toe bij me op. Ik heb ook veel last gehad van de leegte in mijn agenda, het gat in mijn toekomst. Ik wist immers precies wat ik wilde bereiken: leefde ervoor, maakte het visueel en toch lukte het niet…

Toekomst

Gelukkig is er weer een licht stijgende lijn in mijn mentale toestand en persoonlijke groei zichtbaar. Ik ben ervan overtuigd dat de offdays op termijn minder worden en iedere gesloten deur weer een nieuwe opent. Ik heb eindelijk de thuisstudie ‘Orthomoleculaire voeding voor kinderen’ afgerond en popel om een nieuwe cursus of opleiding te starten. Ik ga na de zomer weer meer werken bij wehkamp. Tygo en Ravi zijn met een mooi rapport over naar de volgende klas en Fedde lijkt eindelijk zindelijk te zijn. Het zijn heerlijke, sociale kinderen en ik ben blij dat ik wat meer tijd met volle aandacht met ze door mag brengen!

Denkbeeldige penvriendin (m/v)

Het is gek dat ik al vijf jaar brieven aan jou schrijf en ik deze vriendschap nu ineens beëindig. Mede dankzij de berichten die ik van jou heb ontvangen na de aankondiging te stoppen met bloggen besef ik dat je een heel stuk minder denkbeeldig bent, dan ik dacht 😉

Dus lieve imaginary friend, het hoeft niet over te zijn tussen ons op 1 augustus hoor 😉 Blijf me volgen op LinkedIn, Facebook of Instagram, kijk met een schuin oogje naar de Bet(w)etertjes (mijn zonen) en stuur me eens een mailtje op eethetbeter@gmail.com!

Tot ooit mooi mens, dankjewel voor het lezen van mijn verhalen, het bekijken van mijn foto’s en het bereiden van mijn recepten 💚

Liefs, Annemieke

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *