Visite! Dit gastblog is geschreven door Ria van “Homemade by Sofietje”.


Een tijdje geleden vroeg Annemieke van “Eet het beter” of ik tijdens haar zwangerschapsverlof een gastblog wilde schrijven voor haar website. Ik was meteen enthousiast en voelde me vereerd. Maar waar ging ik over schrijven??? Ik vond dat het in ieder geval een link moest hebben met “Eet het beter” en gezonde voeding. En wat is nou voor bijna iedere ouder met schoolgaande kinderen elk jaar weer een uitdaging?

Trakteren!

Ik vind het tenminste erg lastig om ieder jaar weer met een leuke en het liefst redelijk gezonde traktatie voor de dag te komen.

Close-up traktatiedoosje eet het beter

Een traktatie die geschikt is voor allerlei culturen

Mijn kids zitten op een kleine, gezellige school, met kinderen uit allerlei culturen. Helemaal niks mis mee, maar als het gaat om eten, dan zijn de meeste van deze kinderen erg kieskeurig. Fruit, kaas, worst of iets dergelijks, waarvan ze niet weten waar het vandaan komt, eten ze gewoonweg niet. Ik wil natuurlijk niet dat mijn kids de traktaties zo weer mee naar huis kunnen nemen omdat niemand het durft op te eten, maar ongezond trakteren wil ik ook niet.

Traktatiedoosjes maken

Voor de eerste keer trakteren van mijn zoontje snuffelde ik wat op het internet en ineens wist ik het! Ik freubel graag met karton en foto’s, ik ga zelf de traktatiedoosjes maken. Zo gezegd zo gedaan. Ik doe in de doosjes een klein cadeautje en bijvoorbeeld een doosje rozijntjes, ontbijtkoekje of zakje biscuitjes. Zo komen mijn kids met een leuke traktatie op school en zit er ook nog iets redelijks gezond in, in plaats van al die zakken snoep die vaak getrakteerd worden.

Zelf maken of kopen?

De afgelopen paar jaar heb ik al verschillende traktaties gemaakt. Hondenhokjes van Woezel en Pip, schattige uiltjes en voetbalshirtjes van Ajax. Ook de juffencadeaus maak ik allemaal zelf. Op mijn blog http://handmadebysofietje.blogspot.nl of op mijn facebookpagina handmade by sofietje vind je alle foto’s en informatie.

Zelf een traktatiedoosje maken | eethetbeter.nl

Speciaal voor het gastblog op “eet het beter” maakte ik dit traktatiedoosje. Als dat er niet gezond uit ziet 😉 Een klein cadeautje, een handje popcorn of een klein koekje, wat je erin doet kun je helemaal zelf bepalen.

Wil je zelf ook een leuk traktatiedoosje maken? De basis voor het doosje vind je in dit bestand. En of je er nu een appel, een voetbal of een foto van de jarige op plakt het ziet er al snel heel gaaf uit. En wil je nou toch graag het appeltje, stuur me dan een berichtje via het blog of facebook.

Annemieke, bedankt dat ik één van je gastbloggers mocht zijn, ik vond het erg leuk om te doen!

Wil je op de hoogte blijven van alle leuke traktaties, cadeaudoosjes e.d. die ik maak? Volg dan het blog en/of de Facebookpagina van Handmade by Sofietje.

Liefs, Ria