Zelfkennis is mij niet vreemd: ik geef onmiddellijk toe dat ik liever lui dan moe ben. Klinkt dat raar? Zo ja, dan leg ik mijn opmerking hieronder graag uit. Deel ik meteen het recept voor Mexicaanse kruidenmix!

Liever lui dan moe

Ik houd van kokkerellen, maar het moet geen uren duren. Daarom was ik tot kort geleden groot fan van ‘pakjes en zakjes’. Lekker, makkelijk en snel! Ik was in de veronderstelling dat ik de juiste voedingstoffen binnenkreeg op deze manier en, eerlijk is eerlijk, ik had simpelweg geen idee hoe het anders kon.

Inmiddels ben ik wat kennis rijker. Weet ik wat beter welke trefwoorden ik kan gebruiken om de juiste recepten te vinden op Google en probeer ik heel wat in de keuken. Eén van mijn experimenten was een Mexicaanse kruidenmix. Om de verschillende ingrediënten bij elkaar te sprokkelen was een rondje kruidenkast en bezoekje aan de markt voldoende.

Kruidenmix in bakjeIngrediënten Mexico Mix

Recept voor Mexicaanse kruidenmix

Hieronder vind je een kruidenmix met een Mexicaans tintje. Je kunt deze bijvoorbeeld gebruiken om je gehakt te kruiden voor bij de taco’s of om een (kidney) bonenschotel te maken. Het is voldoende voor ongeveer 500 gram gehakt, kip of iets anders. Hou je van pittig eten? Verdubbel dan de hoeveelheden.

Ingrediënten

• 1 theelepel zout
• 1 theelepel gedroogde oregano
• 1 theelepel cayennepeper (of meer als je van pittig houdt)
• 1 theelepel maizena
• 2 theelepels uienpoeder
• ½ theelepel paprikapoeder
• ¼ theelepel knoflookpoeder
• ½ theelepel komijnpoeder (djinten)

Bereiding

1. Meng alle ingrediënten in een droog bakje door elkaar
2. Bak de ingrediënten die de langste bereidingstijd hebben (zoals het vlees)
3. Voeg de kruidenmix toe
4. Voeg de ingrediënten toe die een korte bereidingstijd hebben (zoals bosui of verse kruiden)
5. Serveer met knapperige sla, frisse tomaten en wat geraspte kaas
6. Eet smakelijk!

Ik kan alleen maar zeggen: Tex Mex, Knorr en Honig pak maar in, ik maak het voortaan zelf wel! 😉

Herken jij jezelf in mijn “liever lui dan moe”-verhaal? Hoe uit zich dat bij jou?

Kip met zelfgemaakte Mexicaanse kruiden | eethetbeter.nl

Zelfgemaakte chili con carne | eethetbeter.nl