Met grommende geluiden klom het witte busje de hoge berg op. Binnen in het voertuig klonk gegiechel, gelardeerd met luide “ohhhs en ahhs”. Het was spannend, want wat stond ons te wachten? Zouden we de top veilig bereiken? Hoe zou onze bestemming eruit zien? Vol verwachting reden we verder, op weg naar Villa Parrano.

Acht bloggers in een busje

Zet acht enthousiaste foodbloggers bij elkaar en je bent verzekerd van urenlange gesprekken over eten, wordpress, fotograferen, eten, vloggen, instagram, koken en had ik eten al genoemd?

Eind augustus vertrokken Betty van Betty’s Kitchen, Kim van De Genietende Foodie, Jadis en Anouk van The lemon kitchen, Naomi van Three girls one kitchen, Susam van BySam, Sabine van Smulweb en ik met het vliegtuig richting Italië. Maarten, Wendy en Lianne waren bij ons om dit bonte gezelschap wat sturing te geven. We mochten op reis voor Parrano kaas, een merk dat je vast kent van de strooikaas met de rode verpakking uit de supermarkt.

 

Gek op kaas

Vaste lezers weten vast dat ik gek op kaas ben! En dat ik tevens slecht tegen lactose (een melksuiker) kan. Gelukkig kon Maarten Jumelet van Best Cheese Holland B.V. me vertellen dat de gebruikte kazen al heel lang hadden kunnen rijpen, waardoor de lactose al is “opgegeten”. Supernieuws, want ik had dit niet willen missen! Parrano verkoopt diverse kazen met een Italiaans temperament. Naast de strooikaas zijn dit ook snippers en vers gesneden kaas. Ik ben echt fan van de Robusto, een volle kaas met van die heerlijke knapperige kristallen erin!

Op weg naar Villa Parrano

In het Toscaanse Arezzo, bovenop een berg, ligt een prachtige villa die de naam Torre del Tartufo (toren van truffels) draagt. Wij hebben deze geweldige locatie leren kennen als Villa Parrano. Er worden kookworkshops gegeven, er is een zwembad, moestuin, kruidentuin, sauna, hottub en de kamers zijn heerlijk. Mooier nog dan al die faciliteiten was de entourage. Lange tafels vooral al je vrienden en familie in de zon, uitkijken over de bergtoppen, knusse plekjes voor een romantische momenten. Nogmaals: het was prachtig!

 

Het lekkerste eten

Hoe vaak ik wel niet heb gehoord dat het eten in Italie by far het lekkerste is… en ik wilde het nooit geloven! Totdat ik een weekend in Villa Parrano doorbracht en mocht proeven van de kwaliteiten van chef Franco Palandra. Het was echt WOW! Andere woorden heb ik er niet voor. Superleuk natuurlijk dat onze chef ons, na het zoeken van truffels met behulp van een speciaal opgeleide hond, de fijne kneepjes van zijn vak bijbracht. We maakten zelf pasta, biscotti en tiramisu en dat smaakte ook al zo goed.

Ik zou nog uren kunnen doortypen over de wijnproeverij en rondleiding bij Villa La Ripa, de kookworkshop, het truffels zoeken, Villa Parrano, de vele flessen drank die aan het einde van de maaltijd op tafel verschenen en het gezellige “natafelen” in de hottub, maar ik geloof dat plaatjes meer zeggen dat 1000 woorden. Bij deze dus een kleine diapresentatie van dit heerlijke weekend met Parrano Cheese!

Lieve mensen, wat ben ik een dolgelukkig mens dat ik heb mogen proeven van het Italiaanse leven en deze lekkere kaas! Parrano komt hier in het vervolg vast en zeker vaker op tafel. Enerzijds vanwege de smaak en veelzijdigheid en anderzijds omdat ik het kan eten zonder pijn in mijn buik te krijgen (lactosevrije kaas). Ik kan jullie zeker aanraden om deze kaas vol Hollandse nuchterheid, maar met een karakteristiek Italiaans randje te proberen!

Deze persreis is mogelijk gemaakt door Parrano. Lees ook mijn disclaimer.