Wat leuk dat je op dit foodblog terecht bent gekomen! Voel je welkom om door de pagina’s heen te bladeren en inspiratie op te doen op het gebied van voeding en gezondheid.
Wil je meer weten over wat “Eet het beter” doet of heb je interesse in een samenwerking, kijk dan hier.

Annemieke

Ik ben Annemieke Statz en ik ben een echte lekkerbek! Als klein meisje hielp ik mijn moeder in de keuken en als groot meisje koos ik voor de Hogere Hotelschool in Leeuwarden. Na een geweldige studie kwam ik op kantoor terecht bij wehkamp. Inmiddels ben ik een volwassen vrouw, woon ik samen met mijn vriend en zijn wij trotse ouders van drie prachtige zonen (2008, 2010 en 2015). We wonen in Ede en genieten regelmatig van het bos en onze tuin.

Eten

Het zal inmiddels duidelijk zijn dat ik een passie heb voor lekker eten. Daarnaast vind ik het belangrijk dat voeding ook daadwerkelijk voedt. Ik ben van mening dat afwisseling en overwogen keuzes tot een gezond lichaam leiden. In (tijdelijke) diëten geloof ik niet omdat ze veelal gepaard gaan met schuldgevoel. Genieten van het leven vind ik belangrijker dan een slanke lijn!

Beter

Helaas zijn wij meerdere malen met kanker geconfronteerd. Deze nare ziekte heeft tot een zoektocht geleid, die voor mij heeft geresulteerd in het maken van andere keuzes op het gebied van voeding. Hiervan is suikervrij eten -vrij van geraffineerde producten- een voorbeeld. Bovendien ga ik steeds bewuster om met de herkomst van mijn voeding, additieven (E-nummers), eet ik meer biologisch en minder brood en vlees.

Ik ben Annemieke en ik ben een echte lekkerbek!

Voedingsadviseur

Aangezien ik altijd hongerig ben naar meer, heb ik ervoor gekozen om een opleiding tot natuurvoedingsadviseur (HBO) te volgen. Ik ben tevens orthomoleculair gewichtsconsulent Oerslank. Ik kan gericht voedingsadvies geven bij gezondheidsklachten en aangeven hoe deze klachten voorkomen kunnen worden. Hiermee heb ik geleerd hoe iemand zich beter kan eten! Ik ben momenteel bezig met een specialisatie: orthomoleculaire voeding voor kinderenMail me voor tarieven of een afspraak.

Foodblogger

“Eet het beter” is ontstaan omdat ik wil laten zien dat “beter eten” gezondheidsvoordelen heeft en bovendien heel smakelijk kan zijn! Ik plaats ongeveer drie nieuwe berichten per week, waarvan het grootste deel bestaat uit gezonde recepten voor het hele gezin. Ik vind het namelijk ontzettend belangrijk om kinderen te laten zien dat leuk en lekker eten ook gezond kan zijn. Wil je iedere vrijdag een update van mij in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief!

Ik ben ook heel benieuwd wie jij bent en wat je bezig houdt! Heb je vragen, wil je eens praten over een samenwerking of heb je feedback? Neem gerust contact met me op!

Tot gauw,
Groetjes, Annemieke Statz

annemieke@eethetbeter.nl
06-29067695