Het gebeurt me regelmatig dat ik ineens trek heb in wat lekkers of dat we onverwachts visite krijgen. Sinds ik suikervrij eet is de voorraadkast een stuk leger. Een pak koekjes dat vrij is van geraffineerde ingrediënten is nou eenmaal minder makkelijk te vinden en bovendien een stuk duurder. Ik ben dus altijd op zoek naar een relatief gezonde snack die ik snel kan maken zonder eerst naar de supermarkt of natuurvoedingswinkel te moeten.

Heerlijke knapperige crumble | eethetbeter.nl

Hieronder vind je het recept voor peren-appel crumble. Het is snel te bereiden (snijden en maken kost hooguit een kwartier) en de ingrediënten zijn makkelijk verkrijgbaar. Je kunt ervoor kiezen om alleen appel of alleen peer te gebruiken en de havervlokken weg te laten. De hazelnoten laten zich makkelijk vervangen door andere noten.

Recept peren-appel crumble met hazelnoten

Voldoende voor ongeveer 12 hapjes. Bereidingstijd is een kwartier.

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 1 banaan
  • 1 appel
  • 2 peren
  • 50 gram haver (vlokken of mout)
  • 75 gram (rauwe) hazelnoten
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 eetlepels kokosolie of roomboter
  • 1 eetlepel honing
  • Eventueel rozijnen, zonnebloempitten, chia seads

Benodigdheden

  • Muffinvorm
  • 12 cupcake vormpjes
  • Eventueel staafmixer met hakmolen
  • Oven

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Schil de appel en de peren en snijd ze in kleine stukjes
  3. Meng de kaneel door het fruit
  4. Vul de muffinvorm met cupcake vormpjes
  5. Verdeel de appel en de peren over de bakvormpjes
  6. Hak de hazelnoten in de staafmixer, leg ze daarna even apart in een schaaltje
  7. Pureer de banaan in de staafmixer en meng er een ei doorheen
  8. Verdeel het banaan-eimengsel over het fruit
  9. Smelt de kokosolie of de boter
  10. Roer de honing er door de gesmolten olie of boter
  11. Voeg de haver en de hazelnoten toe aan dit mengsel
  12. Mix eventueel de zonnebloempitten etc. er doorheen
  13. Verdeel dit mengsel over de vormpjes, druk het goed aan
  14. Bak een half uur in de oven (vergeet niet om tussentijds te controleren of de nootjes niet te donker worden)
  15. De lekkere hapjes zijn klaar als het ei gestold is
  16. Eet smakelijk!

Mini-appeltaart koolhydraatarm | eethetbeter.nl

Dit kleine appeltaartje past goed bij Voedselzandloper en Paleo en is heel makkelijk koolhydraatarm te maken door de haver te vervangen door wat extra noten. In verband met het fruit is het aan te raden deze in je koolhydraatuurtje te nuttigen (Grip Op Koolhydraten).