Er leiden vele wegen naar Rome. Zo ook met het maken van suikervrij amandelspijs. Daarom plaats ik hieronder niet twee, maar drie verschillende receptjes om zelf spijs te maken. In beide gevallen geldt dat het lekkerder wordt naarmate het de tijd heeft gekregen om de smaken te laten doortrekken. Leg hiervoor de spijs in een afgesloten verpakking (bakje, zakje of huishoudfolie) in de koelkast. In verband met het gebruik van rauwe eieren zou ik het zeker niet langer dan een week laten liggen.

Suikervrij amandelspijs | eethetbeter.nl

Deze recepten bevatten geen geraffineerde suikers, lactose en gluten. Er zit wel ei en noten in.

Recept voor suikervrije amandelspijs

  • 250 g amandelmeel
  • 1 ei
  • Ca 100 g honing
  • Klein beetje water

Recept voor suikervrije amandelspijs met citroen

  • 100 gram amandelmeel
  • 1 eetlepels agavesiroop
  • ½ ei
  • 1 citroen

Recept voor amandelspijs gezoet met rozijnen

  • 60 g amandelen
  • 60 g blanke rozijnen (of dadels)
  • Klein beetje citroenrasp, max 0,5 theelepel
  • Enkele eetlepels water

Bereiding amandelspijs

  1. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en hakmolen en meng totdat er een vrij, gladde egale substantie ontstaat.
  2. Als hij te droog is, kan je een eetlepel water of wat ei aan toevoegen.
  3. De smaak komt het best tot zijn recht als het spijs in de koelkast kan rusten voor de volgende stap in de bereiding.

Natuurlijk kan je ook zelf variëren met bijvoorbeeld kokosbloesemsuiker of extra citroenrasp.

Eet smakelijk!

 

Deze recepten zijn mede tot stand gekomen dankzij de experimenten van mijn moeder 🙂