Noem me verstrooid of gek of misschien juist wel volstrekt normaal… Want ook ik eet wel eens normaal. Het kan immers niet altijd beter zijn. Bonbons, stroopwafels, frites, tosti’s en warme chocolademelk met slagroom gaan er meestal wel in. Net als deze warme appelflappen trouwens.

Recept appelbeignets van bladerdeeg | eethetbeter.nl

Nu we het toch over appels hebben, vind ik dat dit recept niet mag ontbreken. Ook al wordt het gemaakt van bladerdeeg en strooi ik er wat suiker overheen. De echte die-hard-health-freaks mogen ze maken met homemade bladerdeeg van volkoren speltmeel en zonder suiker hoor! Ik koos deze keer voor de makkelijke variant 🙂

Recept voor warme appelflappen van bladerdeeg

Deze appelflappen (of appelbeignets, wat jij wilt) zijn warm en knapperig het lekkerste. Bewaren kan het beste in de koelkast. Het recept geeft 4 appelflappen.

Ingrediënten

  • 4 vellen / plakken bladerdeeg
  • 1 appel
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 1 theelepels kaneel
  • 2 theelepels suiker
  • 1 ei

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 225 graden
  2. Wel de rozijnen in een kommetje met lauw water
  3. Laat de bladerdeegvellen naast elkaar ontdooien
  4. Schil de appel en snijd hem in kleine blokjes
  5. Meng de appel met de kaneel en de afgedroogde rozijnen
  6. Kluts een ei
  7. Schep wat appel op het midden van een bladerdeegvel
  8. Vouw het vel diagonaal dicht. “Lijm” de randen met wat ei. Druk ze plat met een vork. Herhaal dit voor alle appelflappen.
  9. Leg de lekkernij op de bakplaat met bakpapier. Gebruik een kwastje om de bovenkant in te smeren met ei. Strooi er een klein beetje suiker over
  10. Bak de appelflappen in circa 15 minuten af. Ze zijn klaar als ze droog en bruin ogen

Vind jij jezelf een gezondheidsfreak die alleen maar healthy dingen eet? Denk je dat de omgeving dat met je eens is?