Tijd voor de foodblog swap van augustus 2015! Ik ‘bakte’ arretjescake van Equileven, maar laat ik bij het begin beginnen… Lees snel verder voor het recept voor arretjescake!

Recept voor arretjescake | eethetbeter.nl

Vorige maand maakte ik Italiaanse Panzanella van Food Love and Happiness tijdens de maandelijkse receptenruil. Op datzelfde moment bereidde Marjolein van Equileven de chocolademousse van mijn Eethetbeter. Erg leuk dus dat ik deze maand van het blog van Marjolein mag koken.

Over Equileven

Op Equileven vind je simpele en goedkope recepten van een ex-studente. Marjolein houdt niet van poespas en kookt graag met verse ingrediënten en zonder pakjes en zakjes. De recepten bevatten mooie, lichte foto’s en bevatten een kleine persoonlijke toelichting. Ik vind het een leuk blog om te volgen!

Zoet en toetjes

Ik ontdekte onlangs dat ik nauwelijks dessertrecepten op Eet het beter heb staan, dus ik besloot een kijkje te nemen onder het kopje ‘zoet en toetjes’. Al bij het eerste gerecht was het bingo: arretjescake! Dit had ik nog nooit gemaakt en het ziet er lekker uit. Ik heb er deze keer niet naar gestreefd het volledig zelf te maken en de toegevoegde suikers te vervangen, maar deze ongebakken chocoladetaart is wel degelijk minder zoet dan gebruikelijk.

Zoonlief kwam helpen

Zoonlief kwam me helpen met ‘bakken’. Het resultaat is daardoor misschien minder mooi, maar er zit dubbel zoveel liefde in deze zoete lekkernij. Het recept is heel leuk om met kinderen te maken. Dat snoetje terwijl hij chocolade en koekjes mocht breken was echt onbetaalbaar!

Arretjescake maken met kinderen | eethetbeter.nl

Recept voor arretjescake met koffie

De bereidingstijd is afhankelijk van je kleine hulpje 😉

Ingrediënten

  • 1 kop koffie
  • 100 gram volkoren biscuits
  • 100 gram pure chocolade (minimaal 72%)
  • 10 gram roomboter
  • 5 gedroogde abrikozen
  • evt. 50 gram witte chocolade
  • evt. rasp van 1 limoen

Benodigdheden

  • Pan en schaaltje voor au bain-marie bereiding
  • Kleine ovenschaal
  • Huishoudfolie
  • Koelkast
  • Geen oven!

Bereiding

  1. Breek de koekjes (of laat je kind het doen)
  2. Zet een pan met water op het fornuis en smelt de boter en de chocolade in het bakje er bovenop. Doe de koffie in hetzelfde schaaltje
  3. Als de chocolade gesmolten is, kun je de koekjes en de abrikozen toevoegen. Goed roeren
  4. Bekleed de bakvorm met huishoudfolie
  5. Doe de koekjesmix in de bakvorm en plaats deze in de koelkast
  6. Laat het geheel enkele uren opstijven in de koelkast
  7. Snijd de arretjescake in blokjes zodat je een soort bonbons krijgt
  8. Eet smakelijk!

Indien je er nog een extra laagje op wilt maken:

  1. Was de limoen goed en rasp de schil
  2. Smelt de witte chocolade en smeer deze over de arretjescake heen. Bestrooi met de geraspte limoen
  3. Laat het opstijven in de koelkast

Arretjes cake bonbon | eethetbeter.nl

Zoonlief en ik hadden een fijn ‘bakmomentje’ samen en we vonden de bonbons lekker. Het echte halleluja effect had ik nog niet van de smaak helaas, maar dat kan natuurlijk aan mijn eigen bereiding hebben gelegen. Ik vond het vooral jammer dat ik de koffie niet proefde. Gelukkig hebben we nog een half pak koekjes over, dus wie weet maken we het snel opnieuw.

Dankjewel Marjolein, voor dit fijne recept!