“Een babytaart?” hoor ik je denken? Is dat net als bij een appeltaart, een taart met stukjes baby en kaneel erin? Nee hoor, maar wel bijna 😉 Lees hieronder verder voor het recept voor taart voor baby’s eerste verjaardag.

Recept babytaart | eethetbeter.nl

1 jaar oud!

Nog niet zo lang geleden werd de dochter van een kennis een jaar oud. Voor een ieder die (nog) geen kinderen heeft gekregen: dat is een mijlpaal waar je U tegen zegt. De meeste ouders die ik ken houden zich gedurende het eerste jaar van hun (eerste?) kindje aan allerlei strikte voedingsregels. Geen zout of geen suiker bijvoorbeeld. Daarnaast signaleer ik af en toe een ware vete in opvoedingsland. Wel of geen borstvoeding en hoe lang dan? Eten uit potjes of zelf koken? Voeren of “Rapley”? Het is allemaal niet zo simpel als het lijkt.

Recept voor taart voor baby's eerste verjaardag | eethetbeter.nl

Slagroomtaart of liever gezond

Op het moment dat mijn kroost hun eerste verjaardag vierde, kregen ze voor een keer een lekker stuk slagroomtaart. Pret voor tien, vooral voor de opa’s en oma’s kan ik je vertellen 🙂 Misschien zou ik dat wel weer zo doen als ik de kans zou krijgen, misschien ook niet.

Taart zonder onnodige toevoegingen

Om een lang verhaal kort te maken, de kennis in kwestie ging juist wèl op zoek naar een taart vrij van onnatuurlijke toevoegingen, die haar dochter zelf kon eten. Dit bleek een onmogelijke zoektocht, dus ik schudde een simpel recept uit mijn mouw. Geen culinair hoogstandje, maar wel lekker (en) makkelijk. Overigens heeft de moeder in kwestie het recept wel laten proeven aan haar dochter, maar heeft ze uiteindelijk gekozen voor een stapeltaart van eierkoeken, kwark en vers fruit. Die er ook nog spectaculair uit zag!

Recept voor taart voor baby’s eerste verjaardag

De bereidingstijd van deze babytaart is maximaal een half uur en een gelijke hoeveelheid tijd in de oven. Voldoende voor 4 stukken.

Ingrediënten

 • 2 wortels
 • 1 ei
 • 1 rijpe banaan
 • 1 appel
 • 1 mespunt bakpoeder
 • boter of olie om bakvorm in te vetten
 • evt vanille, kaneel of rozijntjes

Benodigdheden

 • Kleine bakvorm (ik gebruikte een springvorm van 12 cm doorsnee)

Bereiding

 1. Warm de oven voor op 180 graden
 2. Kook de wortels beetgaar en laat ze even afkoelen
 3. Prak de banaan met de wortels en meng het ei erdoor
 4. Roer, indien gewenst, de specerijen of overige ingrediënten erdoor
 5. Snijd een appel in heel smalle partjes en verwijder het klokhuis
 6. Vet de bakvorm in en vul deze met het wortel-ei mengsel
 7. Duw de appelpartjes in het beslag
 8. Bak het taartje in 30 a 40 minuten gaar in de oven
 9. Eet smakelijk!

Mijn kinderen zijn al een tijdje baby-af, maar toch hebben we met zijn allen zitten genieten van dit taartje. We hebben het gegeten als dessert met wat vanillevla. De combinatie was echt super en de suiker misten we niet. Een onwijs simpel recept dus en zeker het proberen waard – ook als je geen (kleine) kinderen hebt.

Van welk gerecht of voor welke doelgroep vind jij het lastig om een recept te vinden? Misschien kan ik je helpen!

Rapley taart voor baby | eethetbeter.nl