Onlangs vroeg ik wat voor recepten jullie missen op eethetbeter.nl en weet je wat het meest gehoorde antwoord was? Soep! Dat komt heel goed uit, want ik ben momenteel gek op soep als lunch. Na mijn wortel-craving tijdens mijn zwangerschap werd het ook wel tijd voor een nieuwe manier om groente binnen te krijgen.

Recept: bloemkoolsoep met spekjes | eethetbeter.nlGeïnspireerd door het Paleo-magazine dat ik in mijn kraammand kreeg, ging ik in de keuken aan de slag met een bloemkoolsoep. Het resultaat was verrukkelijk! Romig door de bloemkool en gekruid door de spekreepjes.

Recept bloemkoolsoep met spekjes

Bereidingstijd is een half uur. Voldoende voor een flinke pan soep.

Ingrediënten

  • 150 gram spekblokjes
  • 1 bloemkool
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 3 stengels bleekselderij
  • 3 eetlepels ghee of roomboter
  • groentebouillonblokjes
  • Italiaanse tuinkruiden
  • verse peterselie
  • zout en peper
  • water

Benodigdheden

  • Fornuis en pannen
  • Staafmixer
  • Keukenrol

Bereiding

  1. Maak de bloemkool schoon en snijd hem in roosjes
  2. Was en snij de bleekselderij in dunne plakjes
  3. Snipper de ui en de knoflook
  4. Bak de spekjes knapperig en leg ze op een stukje keukenrol
  5. Smelt de ghee of boter in een soeppan en fruit de ui en de knoflook. Roerbak ook de bleekselderij en bloemkool in de pan. Hou een klein beetje bloemkool achter
  6. Voeg water toe totdat de groente onder water staat
  7. Doe de bouillonblokjes toe. Meestal is er een blokje per halve liter water nodig
  8. Laat dit 15-20 minuten koken tot de bloemkool gaar is
  9. Gebruik de staafmixer om een mooie soep te maken
  10. Proef en voeg naar wens zout, peper en kruiden toe
  11. Doe als laatste de spekreepjes en het restje rauwe bloemkool toe aan de soep
  12. Eet smakelijk!

Hopelijk genieten jullie net zo van deze soep als ik heb gedaan! Wat is jullie favoriete soepje?

Bloemkoolsoep met spek | eethetbeter.nl