Tussen de Sinterklaashectiek en de Kerstdrukte in, is het heel even mogelijk om lekker normaal te doen. Om geen supersnacks te serveren en weer eens een gewone avondmaaltijd op tafel te zetten. Net zoals deze keer, toen toen we pasta met tomatensaus aten. Supersimpel natuurlijk, dus ik deel het het recept voor bolognesesaus graag met jullie!

Recept bolognesesaus | eethetbeter.nl

Wat is normaal eten?

Natuurlijk bestaat er niet zoiets als “normaal” eten, althans, dat is voor iedereen anders. Als ik mijn kids zou vragen wat ze normaal vinden, zullen ze ongetwijfeld “aardappels, groente, vlees” antwoorden of misschien soep of pasta. Dat zijn namelijk gerechten die wij op “normale” doordeweekse dagen eten. Onze kinderen zijn gek op gekookte aardappelen en (tarwe) brood, dus dat verschijnt hier af en toe op tafel, afgewisseld met koolhydraatarme ovenschotels en bijvoorbeeld speltpasta.

Pastasaus zonder pakje of zakje | eethetbeter.nl

In een half uur een lekkere verse maaltijd op tafel

Onderstaand recept voor macaroni bolognese is alles behalve een culinair hoogstandje. Ik wil er graag mee laten zien dat je zonder gekke toevoegingen én in een half uur een lekkere, verse maaltijd zonder gebruik van pakjes en zakjes op tafel kunt toveren. Je kunt eindeloos variëren met de ingrediënten.

Recept voor bolognesesaus

Een pastasaus van tomaten en zonder potje of zakje. Bereidingstijd is ongeveer een half uur. Voor 4 personen. Serveer met (spelt)pasta.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 prei
  • 1 paprika
  • 100 gram champignons
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 pakje gezeefde tomaten* a 500 gram (let op de toevoegingen**)
  • 2 eetlepels Italiaanse tuinkruiden
  • Eventueel zout en peper
  • Olijfolie

Benodigdheden

  • Snijplank en mes
  • Hapjespan of wok

Bereiding

  1. Verwarm de olijfolie in de pan
  2. Snijd de ui en de knoflook en fruit deze in de pan
  3. Doe het gehakt erbij en rul het
  4. Snijd en was de prei en de paprika
  5. Doe het erbij in de pan
  6. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes
  7. Stop ook deze in de pan. Roer ondertussen zo nu en dan
  8. Voeg de gezeefde tomaten en de tuinkruiden toe
  9. Breng op smaak met zout en peper
  10. De saus is klaar als het gehakt bruin is, de groente zacht en de saus licht pruttelt
  11. Eet smakelijk!

* Helemaal zelf tomatensaus maken is ook een optie, zeker als de tomaten in overvloed beschikbaar zijn (zomer). Een voorbeeldrecept vind je op Smulpaapje.nl. Een lekkere variatie op dit gerecht is een pastasaus op basis van pompoen in plaats van tomaten.

** De variant die ik gebruik bevat alleen tomaten en zout. Wees hier ook voorzichtig mee als je een natriumarm dieet volgt.


Wil je op de hoogte worden gebracht als er een nieuw recept online staat? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Volg mij ook op social media: Facebook | Instagram | LinkedIn | Twitter | Pinterest | Google+ | Bloglovin’ en gebruik #eethetbeter om je keukencreaties met de wereld te delen!