Sjonge jonge, ik wist niet dat je ook verliefd kon worden op een blog, maar Marleen heeft toch wel een gevoelige snaar bij mij geraakt! De Amsterdamse deelt op www.sharelovenotsecrets.com recepten met de mooiste foto’s. Voor de laatste foodblog swap van dit jaar koos ik een recept simpel en gezond broodbeleg: appel-avocado-spread.

Recept appel-avocado-spread | eethetbeter.nl

En dat deed ik vaak!

Er zijn twee dingen die ik extra leuk vind aan het blog van Marleen en dat zijn a) de pulprecepten en b) de printknop. Weet je wat pulprecepten zijn? Wie in het bezit is van een slowjuicer heeft zich vast wel eens verbaasd over de hoeveelheid afval die overblijft bij het maken van een lekker groente- en of fruitsapje. Marleen ziet dit als een uitdaging en maakt er speculaascake, bietenburger en nog veel meer lekkers van. Die printknop is ook echt een feestje. Niks geen gedoe met een verkeerd afdrukbereik, vele pagina’s, dure kleurenfoto’s en zo voort; gewoon klikken en printen. En ik kan je vertellen dat deed ik vaak!

Gezond broodbeleg

In mijn zoektocht naar gezond broodbeleg, stuitte mijn blik op deze appel-avocado-spread. Dit smeersel is zowel hartig als zoet. Het heeft gezonde ingredienten en, last but not least, het wordt gemaakt van afval uit de slowjuicer. No waste dus en daar hou ik van!

gezond broodbeleg recept | eethetbeter.nl

Babyvoeding

Als ik pulprecepten bedenk, kom ik meestal niet verder dan wat meel en ei toevoegen en een baksel in de oven gooien. Dankzij Share love, not secrets raak ik geïnspireerd om anders naar de pulp te kijken. Zo is deze spread zonder de kruiden ook heel geschikt voor mijn baby van 10 maanden. Sowieso leent de pulp zich uitstekend voor het maken van babyvoeding. Wat een goed idee!

Slowjuicer

Om deze spread te maken, gebruikte ik de pulp van mijn alcoholvrije Mojito uit de slowjuicer, waarvan het recept deze week online komt. Als je geen slowjuicer hebt, kun je ook geraspte appel gebruiken.

Slowjuicer | eethetbeter.nl

Recept gezond broodbeleg: appel-avocado-spread

Broodbeleg of heerlijk smeersel voor op een toastje, gemaakt met pulp uit de slowjuicer.

Ingrediënten

  • Pulp van 4 geschilde, groene appels (of appelrasp)
  • 1 avocado
  • 1 eetlepel citroen (of limoen) sap
  • 2 eetlepels kurkuma
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper
  • Chilivlokken

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en meng tot er een egaal geheel ontstaat
  2. Eet smakelijk!
Tip!

Deze appel-avocado-spread kan heel goed gemaakt worden van de appelpulp (met limoen) die je overhoudt bij het maken van de Mojito uit de slowjuicer.

Share love not secrets heeft er een fan bij! Neem jij ook snel een kijkje op dit mooie blog?