Ik hou van die donkere vrijdagavonden waarop we lekker met zijn allen een goed belegd broodje eten! Lekker makkelijk, er hoeft immers niet altijd uitgebreid gekookt te worden. Onderstaand recept voor een broodje kip met paddestoelen behoeft wat snijwerk, maar is niet ingewikkeld. Ik gebruik eigengebakken desembrood om te beleggen en soms ook afbakbrood uit de winkel. Het brood even verwarmen of roosteren maakt het nog lekkerder!
(ook geschikt als lunchgerecht)
Recept voor een broodje kip met paddestoelen
Voor 4 personen.
Ingrediënten
- 4 kleine stokbroodjes of 8 sneden brood
- 400 gram kipfilet
- 250 gram paddestoelen (gedroogd of vers)
- 2 teentjes knoflook
- 1 prei
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 1 eetlepel kappertjes
- 1 ui
- 2 eetlepels kikkoman (= sojasaus zonder suiker)
- Verse peterselie
- 2 eetlepels olijfolie traditonel
- Rucola sla
- Eventueel peper
Benodigdheden
- Snijplank en mes
- Wok- of hapjespan
Bereiding
- Snijd de kipfilet in reepjes. Marineer ze in olijfolie, geperste knoflook en kikkoman saus
- Als je gedroogde paddestoelen gebruikt, kan je ze nu in gekookt water laten weken
- Rooster de pijnboompitten in een pan zonder olie totdat ze lichtbruin zijn. Leg ze apart
- Snijd de ui en de prei. Ook even wassen. Doe dit ook met de rucola
- Bak de kipfilet in de nog warme pan
- Doe de ui en de prei erbij
- Voeg tot slot de paddestoelen toe
- Laat het geheel nog even bakken
- Beleg een broodje met wat sla en schep er wat van het kipmengsel op
- Decoreer met pijnboompitten en kappertjes
- Eet smakelijk!
Hopelijk geniet je net zo van dit recept voor een broodje kip met paddestoelen als wij! Eet jij ook wel eens brood als avondmaaltijd? Wat doe je er dan het liefste op?
Volg jij Eet het beter al op Bloglovin, Facebook, Instagram en Twitter?