Heb jij wel eens kaas besteld via het Internet? Ik zou er zelf nooit op komen eerlijk gezegd. Toch bestaat er sinds enkele jaren een online kaasboer: kaasuitkollum.nl. Ik ontving een proefpakketje van dit familiebedrijf en dook ermee de keuken in. Natuurlijk deel ik de uitkomsten graag met jullie… bij deze het recept voor courgettepannekoeken met kaas uit Kollum!

Recept voor courgettepannekoeken met kaas

Kaas uit Kollum

Vader van der Veen verkocht in de jaren 60 al melk en bijproducten aan huis. Er ontstond vervolgens een passie voor kaas bij de familie; vers van het mes en met een glimlach naar de klant. Er wordt gewerkt met slechts drie leveranciers, zodat de oorsprong van de kaas en de –bereiders altijd na te gaan is. Geen tussenhandel en respect voor de koeien. Veel kazen worden nog met de hand gemaakt volgens familierecept.

Via de Internetpagina kaasuitkollum.nl worden meer dan 100 verschillende soorten kazen verkocht. Zij worden per post verzonden. Uit eigen ervaring kan ik inmiddels zeggen dat dit niet ten koste gaat van de kwaliteit.

Kaas uit Kollum | eethetbeter.nl

Recept voor courgettepannekoeken met kaas

Ik ben gek op kaas! Hollandse kaas wel te verstaan. Vooral als het gesmolten is, kan ik er niet vanaf blijven. Toen ik onlangs mijn “normale” voeding weer had opgebouwd na het detox weekend, heb ik ook snel wat kaas gesmolten om van te smikkelen. Uit die behoefte is ook het recept voor courgettepannekoeken met kaas ontstaan waarschijnlijk. De courgette voegt structuur toe, maar heeft nauwelijks smaak. De smaak van gesmolten kaas overheerst. Ik vind deze pannenkoeken echt verrukkelijk als lunch of tussendoortje en ik weet zeker dat mijn kroost ook heel blij wordt als ik er een paar in hun lunchtrommel voor op school stop!

Recept voor courgettepannekoeken met kaas uit Kollum

Hartig tussendoortje of lunch voor 2-3 personen.

Ingrediënten

 • 100 gram geraspte kaas (ik gebruikte Stolwijker boerenkaas)
 • 1 courgette
 • 1 mespunt cayennepeper
 • 1/2 theelepel paprikapoeder (zoet)
 • 1/2 theelepel zout
 • 4 eieren
 • Roomboter, kokosolie of ghee om in te bakken

Benodigdheden

 • Rasp
 • Koekenpan en fornuis

Bereiding

 1. Rasp de courgette en eventueel de kaas
 2. Kluts de eieren in een kom
 3. Voeg de kruiden toe
 4. Roer de courgette en de kaas er doorheen
 5. Verwarm een koekenpan met wat vet
 6. Maak kleine pannenkoeken (doorsnede maximaal 10 cm) en bak deze totdat beide zijden lichtbruin zijn
 7. Eet de courgettepannenkoeken warm of koud
 8. Eet smakelijk!

Waar koop jij kaas? Zou jij kaas via Internet bestellen? Laat het me weten in de reacties!

Courgettepannenkoeken met kaas uit Kollum | eethetbeter.nl

Dit recept is tot stand gekomen dankzij een gekregen product.