Het is al haast anderhalf jaar geleden sinds ik het recept voor kip courghetti plaatste. Inmiddels is het gerecht al flink geëvolueerd en staat het zeer regelmatig op tafel. Dat is wel bijna altijd op een doordeweekse dag, waardoor ik er in alle hectiek (en bij gebrek aan licht) niet aan toe kom om foto’s te maken. Deze ene keer lukte het wel. Vandaag deel ik het koolhydraatarme recept voor courgetti met tonijn met jullie!

Recept voor courgetti met tonijn | eethetbeter.nl

Groente-eters

Tegenwoordig eten we VEEL meer groente in huize Eethetbeter. Zelfs als we dit gerecht met 4 courgettes maken, gaat de pan leeg. Vooral onze oudste zoon blijft net zo lang eten totdat er geen restjes meer zijn voor de volgende dag. We maken mooie slierten van de courgette met een spirelli. Het kan eventueel ook met een mes of keukenmachine. De tonijn hebben we uit blik en de tapenade maken we zelf of we gebruiken rode pesto uit een potje.

Goed voor te bereiden

Het grote voordeel van courgetti met tonijn is dat we de courgettes en champignons als ‘s ochtends voor ons werk kunnen snijden en we ‘s avonds de ingrediënten alleen nog maar in de pan hoeven te gooien. Onze maaltijd is dan sneller klaar dan de gemiddelde magnetron- of afhaalmaaltijd en bovendien vele malen gezonder beter.

Koolhydraatarm recept voor doordeweeks | eethetbeter.nl

Doordeweeks recept voor courgetti met tonijn

Koolhydraatarm diner voor 4 personen met lekker veel groente. Voeg ook eens een paprika of 100 ml slagroom toe. Eenpansgerecht.

Ingrediënten

  • 3 a 4 courgettes
  • 150 gram champignons
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 blikjes tonijn op water
  • 100 gram tapenade of rode pesto
  • 30 gram pijnboompitten
  • olijfolie

Benodigdheden

Bereiding

  1. Snijd de ui en de knoflook
  2. Snijd de champignons in plakjes
  3. Maak slierten van de courgette
  4. Verwarm een pan en rooster de pijnboompitten
  5. Doe vervolgens wat olijfolie in de pan
  6. Fruit de ui en de knoflook
  7. Doe de courgette* en de champignons erbij en roerbak circa 5 minuten
  8. Maak de blikjes tonijn open en giet het vocht eruit. Doe vervolgens de tonijn samen met de pesto in de pan bij de courgette. Laat het geheel opwarmen.
  9. Voeg ten slotte de slagroom erdoor
  10. Bestrooi voor het serveren met pijnboompitten
  11. Eet smakelijk!

* Door de courgette in een andere pan te bakken, wordt het geheel minder nat. Wist je dat je courgette ook rauw kunt eten? Lekker fris in de zomer!

Het mag duidelijk zijn, ik ben fan van courgetti! Net als van bloemkoolrijst trouwens. Gebruiken jullie wel eens koolhydraatarme vervangers van pasta, rijst of aardappels in de vorm van groente?

Gezond recept met tonijn uit blik | eethetbeter.nl

Dit recept bevat een affiliate link. Het Iittala-bord op de foto is afkomstig van servies.nl. Lees ook mijn disclaimer.

 

Annemieke Statz

Annemieke Statz

Foodblogger bij Eet het beter
Enthousiaste dertiger, samenwonend in Ede en moeder van drie jongens (2008, 2010 en 2015). Voedingsadviseur. Altijd bezig met (gezond) eten, beweging en ontspanning. Wil iedere dag een beetje beter worden ❤
Annemieke Statz

Laatste berichten door Annemieke Statz (bekijk alles)

Pin It on Pinterest

Share This