Tsja. Ik noem het dan wel simpel, maar dat bleek het niet te zijn. Althans, de gehaktballen zijn ontzettend simpel om te maken, maar het maken van aantekeningen bleek een stuk lastiger… Vorige week maakte ik namelijk een notitie voor het ‘recept voor eenvoudige gehaktballen met nasikruiden’ op mijn telefoon. Ik klikte op een knopje en tadaaa de nasiballen popten overal tevoorschijn! Voor wie een mail heeft ontvangen of wie mijn krabbels op social media heeft zien staan en het daarna niet meer terug kon vinden: sorry.

Recept voor eenvoudige gehaktballen met nasikruiden | eethetbeter.nl

Bij deze dus het uitgeschreven recept voor gehaktballen met nasikruiden. Je kan natuurlijk ook andere kruiden gebruiken. Of gewoon lekker naturel met wat zout en peper.

Recept voor eenvoudige gehaktballen met nasikruiden uit de koekenpan

Voldoende voor 3-4 personen. Bereidingstijd is 20 minuten.

Ingrediënten

  • 300 gram gehakt
  • 1 ei
  • 1 eetlepel kokosmeel (wat is dit?) of vervang door paneermeel
  • 1 eetlepel nasikruiden (bijv. Pit&Pit) of andere kruiden
  • Olie voor in de pan

Benodigdheden

  • Schaaltje om te mengen
  • Fornuis en koekenpan

Bereiding

  1. Meng het gehakt met het ei en de kruiden
  2. Voeg kokosmeel toe totdat het gehakt blijft plakken
  3. Draai gehaktballen. Hoe groter, hoe langer de gaartijd
  4. Verwarm de pan met wat olie
  5. Bruin de nasiballen op hoog vuur en draai daarna de pit omlaag voor een langzame garing en sappige gehaktbal
  6. Eet smakelijk!

Deze gehaktballetjes zijn ontzettend simpel om te maken en kennen maar weinig ingrediënten. Eigenlijk zijn ze – heel stiekem – gewoon zoals je oma of moeder ze maakte. Helaas lijken wij soms vergeten hoe makkelijk we alledaagse dingen zelf kunnen maken. Daarom deel ik dit recept met liefde en een vleugje onhandigheid?

Eet jij nog wel eens gehaktballen?

Makkelijke nasiballen recept | eethetbeter.nl