Wie Eet het beter ook op Facebook volgt, weet misschien nog dat ik op vaderdag een foto plaatste voor “egg muffins”. Een bijzonder lekker hapje op een bijzonder mooie dag of iets in die trant stond erbij. Nu we twee maanden verder in de tijd zijn, is het moment gekomen om te onthullen wat er zo bijzonder was aan die dag… Ik deel bovendien het recept voor egg muffins.
Leuk nieuwtje
Ik ben zwanger! In februari 2015 verwachten meneer Eet het beter en ik ons derde kindje.
Ik streef ernaar jullie de komende maanden niet te veel te vermoeien met kwaaltjes en onzekerheden, al loopt mijn privé leven natuurlijk wel als een rode draad door dit blog heen. Misschien kan ik her en der wat van grootmoeders tips en tradities rondom zwangerschap en geboorte plaatsen. En of te zijner tijd recepten om hapjes bij een zuigeling te introduceren. Verzoeknummers zijn uiteraard welkom!
Voor nu deel ik graag het simpele recept voor deze moderne variant van eieren met spek (egg muffins) die heel geschikt zijn bij een bijzonder óf heel alledaags ontbijtje.
Recept voor egg muffins
Bereidingstijd is 5 a 10 minuten en 20 minuten in de oven. Ingrediënten zijn per hapje per persoon – al zijn er natuurlijk altijd mensen die meer dan een eiermuffin lusten 😉
Ingrediënten
- 1 ei
- 1 plakje ontbijtspek of bacon
- beetje olie om in te vetten
- evt wat verse peterselie
- evt wat geraspte kaas
- evt wat water of melk
- evt zout en peper
Benodigdheden
- Oven
- Bakvorm voor cupcakes of muffins
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Vet de bakvorm in. Gebruik 1 cupcakevorm per hapje
- Plaats het plakje spek aan de zijkant van de bakvorm
- Kluts het ei in een kopje
- Voeg indien gewenst melk/water, zout en peper, kaas en peterselie toe aan het ei
- Doe het ei in de bakvorm
- Bak de eiermuffin circa 20 minuten in de oven
- Eet smakelijk!
Voor wie liever een spiegelei heeft kan het geklutste ei ook vervangen worden door een heel ei.
Wil je op de hoogte worden gebracht als er een nieuw recept online staat? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Volg mij ook op social media: Facebook | Instagram | LinkedIn | Twitter | Pinterest | Google+ | Bloglovin’ en gebruik #eethetbeter om je keukencreaties met de wereld te delen!
Allereerst gefeliciteerd met jullie baby nieuws en een goede tijd gewenst.
De tijd van 2 zwangerschappen heb ik reeds lang achter de rug en denk met veel plezier hieraan terug. De jongste kleindochter( v/d 5) is net 17 jaar geworden. Ik zou toen die tijd heel blij zijn geweest met alle goede voeding tips via het internet. Maar dat haal ik allemaal in nu. Zoveel mogelijk bio en tarwevrij. Ik wordt nog altijd aangezien als moeder van de kleinkinderen… Gezonde voeding heeft meer zin dan medicijnen.
Dankjewel Joke! Wat fijn dat je nu de kans hebt alles in te halen 🙂 En wat een voorbeeld voor ons allemaal dat je zoveel jonger wordt geschat!!
Wat leuk, gefeliciteerd!!! Hopelijk mag alles goed gaan. En dit leuke recept ga ik ook een keer proberen.