Een tijdje terug vroeg Annemieke aan mij of ik nog een lekker ontbijt recept had voor de maand Maart. Bij deze deel ik dan ook mijn favoriete ontbijtje met jullie, namelijk het recept voor een fris ontbijt met pompoen en sinaasappel.

Recept voor een fris ontbijt met pompoen en sinaasappel | eethetbeter.nl

Pompoen in de lente?

Pompoen is vooral in de herfst en winter verkrijgbaar, maar als je nu midden in de zomer zin hebt om dit ontbijtje te maken kan dat ook. Bij vele supermarkten hebben ze namelijk pompoenstukjes in de diepvries! Ideaal als pompoen even niet op voorraad is of als je gewoon een keer geen zin hebt om een pompoen in stukken te hakken šŸ˜‰

Recept voor een fris ontbijt met pompoen en sinaasappel | eethetbeter.nl

Recept voor een fris ontbijt met pompoen en sinaasappel

Gezond ontbijt met groente, dat past binnen de Paleo leefstijl (suikervrij, glutenvrij en lactosevrij). Voldoende voor ongeveer vierĀ personen.

Ingrediƫnten

  • 1 flespompoen
  • 2-3 sinaasappels
  • 100-150 ml kokosmelk

Bereiding

  1. Schil de flespompoen en snijd in stukken. Stoom of kook deze gaar. Laat ze goed afkoelen, zelf maak ik het de avond van te voren.
  2. Stop de stukken pompoen in deĀ keukenmachine en laat deze draaien tot je pompoenpuree hebt.
  3. Voeg nu de sinaasappels in stukken toe (zonder schil) laat weer draaien tot alles goed fijn is.
  4. Doe vervolgensĀ beetje bij beetje de kokosmelk toe tot je de dikte goed vind.
  5. Eet smakelijk!

De inspiratie voor dit geweldige ontbijtje kreeg ik trouwens toen ik een pompoen sinaasappel cheesecake at bij SEM. Durven jullie het aan, groenten bij het ontbijt?

Dit gastblog is geschreven door Simone van Fit en puur. Op haar foodblog vind je heerlijke Paleo recepten en informatieve reviews. Volg Simone ook op Facebook en Instagram.

Recept voor Paleo vlaflip | eethetbeter.nl

DitĀ frisse ontbijt met pompoen en sinaasappel lijkt wel wat op een vlaflip! Zeker als je hem decoreert met wat (opgeklopte) kokosmelk en een kers. Een Paleo vlaflip, wie had dat gedacht? Mmm!

Paleo ontbijt met groente | eethetbeter.nl