Wij zijn Jadis en Anouk. Food Designers en samen eigenaar van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan zijn wij beiden smoorverliefd op álles wat maar met voeding te maken heeft. In ons logo hebben wij een citroen verwerkt, omdat wij deze heerlijke vrucht beschouwen als de koningin der (citrus)vruchten. In dit gastblog delen wij het recept voor frisse Soto Ayam soep met ei en leggen we uit waarom we zo gek zijn op citroenen!

Recept voor frisse Soto Ayam soep met ei | eethetbeter.nl
  • Pinterest
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Print Friendly

Minder zout of suiker en toch een wauw-effect!

Citrusvruchten zorgen voor een smaak-explosie, een wauw-effect, een perfecte smaakbalans én meer body en karakter aan vrijwel elk gerecht. Citruszest (de schil) gebruiken we als smaakversterker, waardoor je minder zout of suiker hoeft te gebruiken! We koken met veel groente en fruit omdat het niet alleen gezond maar ook heel lekker is. Fris is ons keyword. Wij zijn ambassadeurs van het woord FRIS!

Recept voor frisse Soto Ayam (Indo kippensoep) met ei

Altijd als ik aan Indonesische kippensoep denk, dan krijg ik flashbacks naar mijn culinaire reis door Indonesië. Mijn reis begon in Jakarta, vervolgens ging ik naar Bali, Java, Lombok en de mooie Gili eilanden. Soto soep was mijn favoriete gerecht in Indonesië en misschien wel de goedkoopste. Overal waar ik kwam kon je deze perfect gebalanceerde soep bestellen met verse limoentjes. Mijn variant van Indonesische Soto soep heb ik met veel liefde gemaakt en deel ik heel graag met jullie!

Bereidingstijd is circa 1 uur
. Deze frisse kippensoep is geschikt voor ongeveer 6 personen.

Ingrediënten

  • 1 kilo kipfilet
  • 2 limoenen
  • 6 limoenbladeren (te koop bij de Aziatische toko)
  • 2 citroen grasstengels
  • 3 gram verse gember (zonder schil)
  • 3 liter water (gemengd met de boullionblokjes)
  • 4 boullionblokjes
  • 2 soto mix/curry (te halen bij de toko of Albert Heijn & Jumbo)
  • 3 sjalotjes (in dunne ringetjes)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 lente-ui stengels
  • 6 eieren

Benodigdheden

  • Soeppan
  • Verschillende bakjes

Bereidingswijze

  1. Zet een pan op middelhoog vuur en voeg wat olie toe, de soto mix en voeg daarbij de sjalotjes, limoen bladeren, citroengras stengels (even kneuzen, hierdoor komt er meer smaak vrij) en gember. Hierdoor komen alle smaken vrij en krijgt het de tijd om samen te komen.
  2. Voeg vervolgens het water met de bouillonblokjes toe.
  3. Snijd de kip in grote stukken en verwijder eventueel wat spiertjes en/of onzuiverheden.
  4. Voeg de kip vervolgens toe en laat voor 45 minuten mee koken.
  5. Als de soep voor drie kwartier heeft opgestaan haal je de kip stukken er even uit en plukje ze zogezegd met twee vorken, hierdoor krijg je kippendraadjes vlees! Voeg vervolgens de kip terug in de soep en laat nog voor 15 minuten op laag vuur pruttelen.
  6. Verdeel vervolgens de taugé, lente-ui, limoen partjes in losse bakjes en serveer bij de soep op tafel!

Hoe kook je de perfecte eieren?

De allerbeste manier (werkt altijd!)

  1. Kook de eieren in een steelpannetje en voeg een klein laagje water toe van ongeveer 2 centimeter. Als het water kookt leg je de eieren in de pan en doe je de deksel erop en zet je de timer op precies 7 minuten. Laat vervolgens even met koud water schrikken en ze zijn perfect!

Tip: vergeet niet af en toe even te proeven, de basis van deze soep moet super zijn! Als je later alle losse ingrediënten toevoegt dan het namelijk zijn smaak verliezen.

Heb je véél trek? Dan kan je altijd rijst erbij koken of rijstnoedels!

Interesse in meer frisse recepten? Neem dan snel een kijkje op www.thelemonkitchen.nl en volg Jadis en Anouk op Facebook of Instagram!

Annemieke Statz

Foodblogger bij Eet het beter
Enthousiaste dertiger, samenwonend in Ede en moeder van drie jongens (2008, 2010 en 2015). Voedingsadviseur. Altijd bezig met (gezond) eten, beweging en ontspanning. Wil iedere dag een beetje beter worden ❤

Laatste berichten door Annemieke Statz (bekijk alles)


Iedere vrijdagochtend de lekkerste gezonde recepten en leukste tips voor het hele gezin in jouw mailbox? En bovendien een GRATIS ebook ontvangen met gezonde traktaties? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!


Pin It on Pinterest