Afgelopen kerstmis proefde ik iets waarvan ik meer (meer MEER!) wilde! Het recept voor deze paleo fudge bleek afkomstig uit het e-book ‘Paleo Toetjes & Snack Recepten‘ van Mitchel van Duuren.IMG_6070

Bij de bereiding maakte ik een foutje: de kokosolie was heet en vloeibaar op het moment dat ik de noten en de suiker eraan toevoegde. Hierdoor ontstond een bruin, suikerlaagje op de bodem, terwijl de bovenkant van de fudge wit bleef. Eigenlijk was dit een heel welkom foutje, want het voegde een extra, crunchy dimensie toe aan dit heerlijke hapje. Aangezien ik geen cashewnoten in huis had, verving ik deze door hazelnoten.

Fudge - 16

De onderkant van de fudge heeft een andere kleur dan de bovenkant – duo penotti

De ingrediënten voor de overheerlijke fudge. Zoals je kunt zien ben ik inmiddels overgestapt op ENORME potten kokosbloesemsuiker en kokosolie

De ingrediënten voor de overheerlijke fudge. Zoals je kunt zien ben ik inmiddels overgestapt op ENORME potten kokosbloesemsuiker en kokosolie

Deze fudge heeft twee nadelen… A hij is gevaarlijk lekker en B hij is –door de toevoeging van cacaoboter- flink aan de prijs. Die combinatie is misschien maar goed ook 😉

Recept Paleo fudge

De bereiding kost circa tien minuten en een paar uur wachttijd. Het recept geeft voldoende fudge om in enkele uren, in je eentje op te eten. Wees gewaarschuwd :-p

Ingrediënten

  • 120 gr cacaoboter
  • 80 gr kokosolie (ik gebruikte deze)
  • 80 gr hazelnoten (bijvoorbeeld deze)
  • 40 gr pecannoten
  • 4 eetlepels kokosbloesemsuiker (meer informatie)
  • 1 theelepel vanillepoeder
  • 6 druppels vloeibare stevia

Benodigdheden

  • Pan om de boter te smelten
  • Keukenmachine of mes om de noten fijn te haken
  • Kleine ovenschaal, eventueel met bakpapier
  • Koelkast

Bereiding

  1. Smelt de cacaoboter en voeg de kokosolie toe, totdat ze beide gesmolten zijn
  2. Voeg de kokosbloesemsuiker, het vanillepoeder en de stevia aan de gesmolten olie toe
  3. Hak de noten fijn
  4. Doe de olie en de noten samen in een bakvorm
  5. Plaats de bakvorm enkele uren in de koelkast
  6. De fudge is klaar als het mengsel helemaal hard is geworden
  7. Breek of snijd deze lekkernij met een heet mes in stukken
  8. Bewaar de paleo fudge in de koelkast
  9. Eet smakelijk enne… eet je vingers er niet bij op 🙂

Fudge - 05

Fudge - 06

Fudge - 08

Fudge - 10

Fudge - 13

Fudge - 18