Soms komen er van die kansen voorbij die je niet kunt laten liggen. Ken je dat? Zo werd ik onlangs gevraagd een recept te bedenken voor Terrasana. Aangezien dit absoluut één van mijn favoriete merken is, zei ik hier geen nee tegen! Zie hier mijn recept voor gevulde paprika’s met kip teriyaki.

Recept voor gevulde paprika's met kip teriyaki | eethetbeter.nl

Gezicht van de maand

Wat een gaaf aanbod om het gezicht van de maand februari te zijn voor Terrasana! Ik mocht een gerecht bedenken met producten uit het Oosterse assortiment van dit bedrijf in natuurvoeding. Ik koos voor een heerlijke gevulde paprika met kip en cashewnoten. De combinatie met teriyakisaus is echt top! Ik ontdekte ook furikake, dat is een knapperig mengsel van sesamzaad en zeewier. Echt een mooie finishing touch van het gerecht. Hier vind je meer informatie over de ingrediënten en kun je ze eventueel bestellen.

Een receptkaart met mijn recept en de omschrijving van mijn blog is verspreid via verschillende natuurvoedingswinkels in Nederland. Echt een eer! De originele receptkaart van Terrasana kan je hier downloaden.

Gevulde paprika met Teriyaki chicken

Koolhydraatarm diner voor 4 personen. Serveer met komkommer en bijvoorbeeld bloemkoolrijst of quinoa. Indien gewenst kan de paprika geroosterd worden: 20 minuten op 200 graden (180 graden hetelucht).

Ingrediënten

  • 350 gram kipdijfilet
  • 2 rode paprika’a
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 2 cm gember
  • 1 biologische citroen
  • 2 handen cashewnoten
  • 2 eetlepels Teriyaki saus
  • 2 theelepels furikake
  • 1 theelepel sesamolie

Bereiding

  1. Snij de ui, de knoflook en de gember fijn en maak reepjes van de kip;
  2. Was en halveer de paprika. Rasp de schil van de citroen;
  3. Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan;
  4. Fruit de uien in een koekenpan met wat vet;
  5. Voeg, als de uien zacht zijn, de knoflook, de gember, de citroenschil en de kipdijfilet toe en bak ze gaar;
  6. Voeg vervolgens de cashewnoten en de Teriyaki saus toe en warm het geheel door;
  7. Verdeel de Teriyaki chicken over de gehalveerde paprika en bedruppel met sesamolie;
  8. Garneer met Furikake of geroosterd sesamzaad;
  9. Eet smakelijk!

Laat jij wel eens bewust kansen liggen?

Paprika met teriyaki saus | eethetbeter.nl

Dit recept is mogelijk gemaakt door Terrasana Positive Eating. Lees hier mijn disclaimer.

Annemieke Statz

Annemieke Statz

Foodblogger bij Eet het beter
Enthousiaste dertiger, samenwonend in Ede en moeder van drie jongens (2008, 2010 en 2015). Voedingsadviseur. Altijd bezig met (gezond) eten, beweging en ontspanning. Wil iedere dag een beetje beter worden ❤
Annemieke Statz

Laatste berichten door Annemieke Statz (bekijk alles)

Pin It on Pinterest

Share This