Deze Hasselback potatoes staan super feestelijk op tafel en lekker dat ze zijn! Alsof je chips eet en dat tijdens het diner 🙂 Als je kiest voor een vastkokende aardappel met een rode schil geeft dat een extra mooi kleureffect.Recept Hasselback Potatoes | eethetbeter.nl

Foodblog event

Herinner jij je nog dat ik ongeveer 100 jaar geleden het foodblog event organiseerde? Het is een initiatief waarbij bloggers een maand lang recepten binnen een bepaald thema kiezen. Aangezien Daisy van LekkerHappen koos voor aardappels, kan ik het niet laten dit recept in te sturen. Want ik ben het met Daisy eens dat tussen alle spectaculaire vervangers van aardappels, maar ook de mensen die ze afzweren onze goede oude vriend “mister Potatoe” weer eens in het zonnetje mag worden gezet. Ik eet ze zelf dan ook wel niet vaak meer, maar wel graag!

Ontdek bio

Enkele weken geleden plaatste ik een aantal bijzondere aardappels die ik had gemaakt naar aanleiding van het pakket biologische aardappels die ik van OntdekBio ontving. Ik vroeg jullie of jullie nieuwsgierig waren naar de recepten. Ja dus! Daarom deel ik vandaag de eerste in de serie: het recept voor Hasselback Potatoes!

Alsof je chips eet! | eethetbeter.nl

Recept Hasselback Potatoes

 • Vastkokende aardappel
 • Gesmolten roomboter
 • Zout en peper
 • Optioneel: Parmezaanse kaas, verse kruiden

Bereiding

 1. Warm de oven voor op 200 graden
 2. Borstel de aardappel(s) goed schoon onder de kraan
 3. Leg een aardappel op een lepel en maak met een mes inkepingen van gelijke grote tot bijna onderaan (de lepel voorkomt dat je de aardappel per ongeluk doorsnijdt)
 4. Gebruik een kwastje om iedere inkeping in te smeren met wat gesmolten roomboter
 5. Bestrooi de aardappel met zout, peper en eventueel de optionele ingrediënten
 6. Bak de Hasselback potatoes in circa 45 minuten af in de oven
 7. Eet smakelijk!

Heb jij deze Hasselback Potatoe wel eens gemaakt? Wat gebruik je daarbij als extra topping?

Zelf feestelijke Hasselback Potatoes maken | eethetbeter.nl