Op de dagen dat je niet met een driedubbele radslag uit bed komt (zie ook dit blog) kan je wel eens een oppepper gebruiken om de dag te starten. Een kickstart van krachtige haver aangevuld met de nodige cafeïne en een zoete smaak. Dit recept voor havermout met koffie en chocolade bevat het allemaal!

Recept voor havermout met koffie en chocolade | eethetbeter.nl

Een goede start

Het thema van februari was ontbijten. Ook in maart ga ik verder met dit thema, want ik – en schijnbaar jullie ook – was er nog niet klaar mee! Wat een goede start van de dag is, is natuurlijk voor iedereen anders. De een zweert erbij om pas om 13 uur voor het eerst te eten en de ander wordt geen leuker mens zonder ontbijt. Heel veel mensen om me heen móeten koffie hebben om wakker te worden. Ik had laatst ook zo’n dag en toen bedacht ik dit recept. Het is niet zo ingewikkeld, maar wel lekker. Het lijkt wel moccataart-havermout!

Mocca-havermout | eethetbeter.nl

Recept voor havermout met koffie en chocolade

Dit warme ontbijtrecept voor twee personen is een heuse powerstart van de dag. Serveer het in een grote koffiekop en decoreer bijvoorbeeld met banaan, noten en chocolade.

Ingrediënten

  • 300 ml amandelmelk
  • 100 ml sterke koffie (espresso)
  • 6 eetlepels havermout
  • 1 eetlepel kokosbloesemsuiker (optioneel)
  • 2 theelepels cacao
  • 1 eetlepel cacaonibs of hagelslag
  • 1 banaan
  • 1 eetlepel hazelnoten

Benodigdheden

  • Fornuis en pan

Bereiding

  1. Doe amandelmelk, koffie en havermout samen in een pan
  2. Snij de banaan in stukjes en voeg deze toe aan de havermout. Hak de hazelnoten grof. Hou eventueel wat achter ter decoratie
  3. Laat het geheel een paar minuten koken voordat je de warmtebron uitdraait
  4. Voeg de overige ingrediënten toe en serveer de havermoutpap warm
  5. Eet smakelijk!

Heb jij koffie nodig om de dag goed te starten?

Kickstart your day met dit powerontbijt | eethetbeter.nl