Dit is dus echt iets waar ik niet zonder kan. Tot een paar jaar geleden had ik nog nooit havermoutpap gegeten en nu is het bij wijze van spreken een reden om mijn bed uit te komen ’s ochtends. Warm en zoet, heerlijk!

Recept havermoutpap met appel | eethetbeter.nl

Gek genoeg stond er maar een recept voor havermoutpap op mijn blog, gevolgd door een recept voor overnight oats en een voor muesli. Tijd om dit haver-ontbijt-overzicht aan te vullen met deze variant met appel, amandelen en dadels.

Recept voor havermout met appel

Ontbijt voor 1 persoon. Deze goed vullende start van de dag heeft de smaak van appeltaart.

Ingrediënten
  • 250 ml water of (plantaardige) melk
  • 40 gram havermout
  • 1 appel
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 2 dadels
  • 1/2 eetlepel amandelen
Bereiding
  1. Doe de vloeistof in een pannetje en voeg de rozijnen en dadels (ontpit) toe, verwarm het geheel
  2. Snij de appel in stukjes en doe ze in de pan
  3. Voeg, als het water / de melk kookt, de havermout toe
  4. Breng de havermoutpap opnieuw aan de kook, laat 1 minuut zachtjes doorkoken
  5. Doe de warme pap in een schaaltje, bestrooi met gehakte amandelen en eventueel kaneel
  6. Eet smakelijk!

Eet jij ook zo graag havermoutpap? Wat voeg jij toe om hem op smaak te brengen?

Warm en zoet om de dag mee te starten. Havermoutpap op eethetbeter.nl