Nicole deelt graag een recept voor knapperige homemade crackers met avocadospread, die ideaal zijn om mee te nemen.

Homemade crackers Culicool | eethetbeter.nl

Mijn lunch heeft afgelopen decennium heel wat veranderingen gekend. Van brood stapte ik over op crackers. Ik geloof dat iedereen dat vijf jaar geleden deed. Jij ook? Alle crackers van de supermarkt heb ik wel een keer getest. Alleen op het moment dat ik suikervrij ging eten, kwam ik erachter dat veel crackers vol worden gestopt met ingredienten wat ik helemaal niet wil. Suiker? Ja, alsjeblieft zeg, niet ook nog eens in crackers! Er wordt werkelijk aan alles suiker toegevoegd als je er eens op gaat letten. Ik wil gewoon crackers zonder toegevoegde suiker. Laat mij het maar zelf doen, dan weet ik zeker dat goed zit 😉

Mijn recept voor Homemade crackers zijn zo simpel en lekker! Ideaal als lunch. Ook om mee te nemen. Neem los een lekker beleg mee. Bijvoorbeeld avocadospread. Smullen maar!

Recept homemade crackers met avocadospread
Het recept is voldoende voor 8 homemade crackers. De bereidingstijd is 65 minuten (waarvan 40 minuten oventijd). De crackers passen in een Paleo leefstijl.

Ingrediënten

  • 70 gram lijnzaad
  • 70 gram sesamzaad (wij kochten dit bij de toko)
  • 60 gram zonnebloempitten (of combi met pompoenpitten)
  • 200 ml water
  • olie (kokosolie)
  • Optioneel: kruiden. (wij gebruikten oregano)

Topping:

  • 1 avocado (maak hier avocadospread van, met sap van 1 citroen, 1 knoflookje geperst en 1 theelepel komijn)
  • 1 ei

Wat ook handig is:

  • bakpapier

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 175 graden celsius.
  2. Kook het eitje hoe jij het wilt, hard of zachte gekookt.
  3. Maak de avocadospread. Doe alle ingredienten bij elkaar en prakken maar.
  4. Voeg alle pitten en zaden bij elkaar in een kom.
  5. Doe daar vervolgens de kruiden bij als je dat lekker vindt.
  6. Voeg het water toe en laat het voor 15 minuten staan, zodat het goed kan indikken.
  7. Bedek een ovenplaat of braadslede met bakpapier en vet deze in met olie.
  8. Strijk het mengsel met de bolle kant van een lepel. Zorg ervoor dat het overal ongeveer dezelfde dikte heeft. Zet het 30 minuten in de oven.
  9. Pak een scherp mes (eventueel een pizzasnijder) en snijd de crackers in stukken. Zo groot als je zelf wilt*
    Draai vervolgens de crackers een voor een om zodat de andere kant ook mooi knapperig kan worden.
  10. Zet dit weer 5 a 10 minuten in de oven. Controleer hier tussendoor of het niet te hard gaat. Dit is namelijk afhankelijk van hoe dik je de cracker hebt gemaakt.
    Eenmaal uit de oven even laten afkoelen.
  11. Serveer het met de avocadospread en een gekookt eitje

*Ik maakte de homemade crackers in twee keer. Dit is natuurlijk afhankelijk van je bakplaat of braadslede. In mijn braadslede maakte ik met de helft van het mengsel 4 mooie crackers.

Dit recept wordt gedeeld door gastblogger Nicole van Gool, op haar website Culicool (www.culicool.nl) vind je nog veel meer gezonde smulrecepten. Al haar recepten zijn 100% lactosevrij, glutenvrij en vrij van geraffineerde suikers. Alles om je fit & slank te voelen.

Zelfgemaakte lijnzaadcrackers zonder toevoegingen | eethetbeter.nl