Yeah, het is mooi weer! Na weken van druilerig weer, laat deze week de zon zich eindelijk zien. Fijn om vanavond de barbecue aan te steken en dit recept voor huisgemaakte kipsaté te maken! Lees jij dit bericht als het minder goed weer is? De sateetjes smaken ook verrukkelijk uit de grillpan, bijvoorbeeld bij de (bloemkool)nasi of als borrelhap.

Recept voor huisgemaakte kipsaté | eethetbeter.nl
  • Pinterest
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Print Friendly

Meneer eet het beter

Vorige week vertelde ik jullie al dat ik mijn gezin, baan, blog en opleiding nooit zou kunnen combineren zonder de hulp van meneer Eethetbeter. Ik deelde daarbij een heerlijk recept van hem, namelijk die van Pangsits uit de oven. Deze kipsaté is een nog grotere favoriet bij ons in de familie- en vriendenkring. We bakken hem op de barbecue als het weer het toe laat en anders eten we hem bij de nasi.

Iedere keer anders

Dit is zo’n typisch Familie Knots recept (“kloddertje hier, kloddertje daar” – uitleg) waardoor het geen twee keer gelijk is. Ik heb geprobeerd de hoeveelheden te beschrijven, maar neem het niet te serieus en varieer met de verhoudingen. Zin in knoflook? Gooi er wat extra bij. Eet je glutenvrij? Kies dan voor Tamari.

Zelfgemaakte kipsaté van de barbecue | eethetbeter.nl
  • Pinterest
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Print Friendly

Recept voor huisgemaakte kipsaté

Smakelijk satérecept voor in koekenpan, grillpan en BBQ. Hoe langer de kip gemarineerd wordt, hoe lekkerder de kipsaté smaakt.

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilet
  • 100 ml ketjap
  • 50 ml olijfolie (geen extra vierge – die kan niet goed tegen verhitten)
  • 4 teentjes knoflook

Benodigdheden

  • Satéprikkers
  • Grillplaat, koekenpan of barbecue

Bereiding

  1. Snijd de kipfilet in blokjes
  2. Pers de knoflook of snijd hem heel fijn
  3. Meng de knoflook met de ketjap en de olie, dit is je marinade
  4. Meng de kipfilet met de marinade en laat het staan. 3 minuten of 3 uur, dat is aan jou!
  5. Rijg de kipsaté aan stokjes en bak deze gaar. Afhankelijk van de warmtebron en de grootte van de kipstukjes kost dit 5 tot 15 minuten
  6. Geniet van dit heerlijke Recept voor huisgemaakte kipsaté!

Had jij verwacht dat het maken van een overheerlijke kipsaté zo makkelijk zou zijn? Nee, ik ook niet 😉

Bloemkoolnasi met kipsaté | eethetbeter.nl
  • Pinterest
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Print Friendly

Annemieke Statz

Foodblogger bij Eet het beter
Enthousiaste dertiger, samenwonend in Ede en moeder van drie jongens (2008, 2010 en 2015). Voedingsadviseur. Altijd bezig met (gezond) eten, beweging en ontspanning. Wil iedere dag een beetje beter worden ❤

Laatste berichten door Annemieke Statz (bekijk alles)

Pin It on Pinterest