Sinds ik dit recept van Mind Your Feed voor het eerst maakte, ben ik fan! Dir recept voor kikkererwtenwraps is een uitstekende vervanging voor wraps van tarwemeel en is even makkelijk te maken als pannenkoeken. De smaak is super en ze vullen goed. In vergelijking met de spelt tortilla’s zijn deze luchtiger en sneller klaar.

Recept voor kikkererwtenwraps | eethetbeter.nl

Ik gebruik de wraps om ze te vullen met een vlees-/groentemengsel, zoals voor burrito’s, of een salade als lunch. Ik ben een keer het ei in het recept vergeten. Toen waren deze tortilla’s ook lekker, alleen iets breekbaarder. Je kunt het recept dus heel makkelijk veganistisch maken.

Recept voor kikkererwtenwraps

Voldoende voor 8 wraps (4 personen). Bereidingstijd is 15 minuten.

Ingrediënten

  • 200 ml (plantaardige) melk
  • 200 ml water
  • 200 gram kikkererwtenmeel
  • 2 eieren (niet noodzakelijk)
  • zout en peper

Benodigdheden

  • 2 mengkommen
  • Fornuis en koekenpan
  • Garde of lepel

Bereiding

  1. Meng in de ene kom de droge en in de andere kom de natte ingrediënten (de eieren nog niet)
  2. Voeg het vocht langzaam toe aan het meel. Goed roeren met garde totdat er een mooi beslag ontstaat
  3. Kluts de eieren en roer deze door het beslag
  4. Bak de wraps in een koekenpan met een beetje vet (roomboter, kokosolie of olijfolie) en keer ze halverwege om
  5. Eet smakelijk

Wat is jouw favoriete vulling van een hartige pannenkoek of wrap?

Recept snelle wraps van kikkererwtenmeel | eethetbeter.nl