Dit kippakketje met sperziebonen is heel goed voor te bereiden. Hoe langer de ingrediënten samen rusten, hoe lekkerder de smaak wordt. Ideaal voor als er visite komt! Bovendien vinden mijn kinderen het altijd een feestje als ze uit aluminiumfolie of bakpapier mogen eten: dat is net een cadeautje!

Recept kippakketje met sperziebonen | eethetbeter.nl

Om de kip te marineren gebruik ik Za’atar. Dit is een Oosters kruidenmengsel met onder andere tijm, sesamzaad en zout. Ik heb het gekocht bij AH van het merk Jonnie Boer.

Koolhydraatarm ovengerecht | eethetbeter.nl

Recept: kippakketje met sperziebonen

Voor 4 personen. Bereidingstijd is een kwartier plus vijf kwartier wachttijd (oven). Dit recept is koolhydraatarm en bevat geen gluten of lactose.

Ingrediënten

  • 400 gram kipfilet
  • 500 gram sperziebonen
  • halve courgette
  • 2 tomaten
  • 2 zoete aardappels
  • 4 theelepels Za’atar
  • 2 eetlepels olijfolie traditionel
  • Evt. geraspte, harde kaas (zoals grana padano)

Benodigdheden

  • Oven
  • Snijplank en goede messen
  • Dunschiller
  • Aluminiumfolie of bakpapier

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 180 graden
  2. Marineer de gesneden kip in de Za’atar met olijfolie
  3. Schil de zoete aardappels en maak er dunne plakjes van met een dunschiller
  4. Haal de sperziebonen af
  5. Pak de courgette en de tomaten, was ze en snijd ze in dunne plakjes
  6. Scheur vier flinke stukken aluminiumfolie of bakpapier af
  7. Leg op het folie een stapel van alle ingrediënten. Begin met een stukje kip
  8. Vouw het pakketje goed dicht en leg het gedurende 1 uur en 15 minuten in de oven
  9. Rasp er voor het serveren eventueel wat kaas over
  10. Eet smakelijk!

Wat serveer jij je gasten als ze komen dineren en je eigenlijk niet de hele tijd in de keuken wilt staan?


Wil je op de hoogte worden gebracht als er een nieuw recept online staat? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Volg mij ook op social media: Facebook | Instagram | LinkedIn | Twitter | Pinterest | Google+ | Bloglovin’ en gebruik #eethetbeter om je keukencreaties met de wereld te delen!

Koolhydraatarm kerstmenu | eethetbeter.nlIs het een cadeautje of is het iets te eten? | eethetbeter.nl

Dit recept is niet gesponsord.

Annemieke Statz

Annemieke Statz

Foodblogger bij Eet het beter
Enthousiaste dertiger, samenwonend in Ede en moeder van drie jongens (2008, 2010 en 2015). Voedingsadviseur. Altijd bezig met (gezond) eten, beweging en ontspanning. Wil iedere dag een beetje beter worden ❤
Annemieke Statz

Laatste berichten door Annemieke Statz (bekijk alles)

Pin It on Pinterest

Share This