In deze blog vertel ik jullie mijn verhaal over afvallen en diëten en deel ik het recept voor koolhydraatarme Oopsies, die ook wel bekend zijn onder de naam cloud breads.

recept koolhydraatarme oopsies | eethetbeter.nl
  • Pinterest
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Print Friendly

Afvallen en diëten

De laatste tijd tref ik telkens mensen die mijn advies vragen over afvallen. Best een grappige vraag aan iemand die nog nooit in haar leven een dieet gevolgd heeft. Ik geloof daar namelijk niet zo in. Ik ben er wel van overtuigd dat je met aanpassingen in je leefstijl een permanent slanker en vooral fitter lichaam kunt krijgen.

Mijn religie? Veel water drinken, veel groente eten en de koolhydraten – met name uit brood – beperken. Variatie is het sleutelwoord en het vermijden van bewerkt eten het geheime ingrediënt.

Minder brood

Begrijp me niet verkeerd, brood is niet per definitie fout, het gaat om het gebrek aan variatie. Aangezien we in Nederland praktisch allemaal zijn opgegroeid met twee broodmaaltijden per dag is het een flinke omschakeling om iets anders te eten. Toch hoeven alternatieven niet zo ingewikkeld te zijn; een bord havermoutpap, een smoothie, een omelet of een salade behoren tot de opties.

Wat zijn Oopsies?

Oopsies zijn een soort luchtige omeletten met roomkaas die het brood vervangen. Ze bevatten geen koolhydraten of gluten. Amerikanen noemen ze ook wel Oopsie rolls, Oopsie bread of Cloud bread. Je kunt ze beleggen met kaas of groentespread, maar je kunt ook ingrediënten zoals lijnzaad, appels of kaneel toevoegen om ze wat vullender te maken.

Oopsie met appel en kaneel | eethetbeter.nl
  • Pinterest
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Print Friendly

Recept Oopsies – koolhydraatarme broodjes

Ingrediënten

Benodigdheden

  • Oven
  • Mixer met 2 kommen, waarvan eentje vetvrij

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 150°C. Haal het bakblik eruit en bekleed het met bakpapier
  2. Scheid de eieren en klop de eiwitten met een snuf zout stijf in de vetvrije kom. Ze zijn goed als je de kom op zijn kop kunt houden zonder dat er iets uitvalt
  3. Klop in de andere kom de eidooiers met roomkaas en bakpoeder op
  4. Spatel beide mengsels voorzichtig door elkaar, zorg dat er zoveel mogelijk lucht in blijft zitten
  5. Maak 9 afgeplatte bergjes Oopsie op de bakplaat
  6. Bak de koolhydraatarme broodjes in 20-25 minuten goudbruin
  7. Laat ze afkoelen en beleg ze zoals je ook met een broodje zou doen
  8. Eet smakelijk!

Oopsies zijn niet erg lang houdbaar (maximaal 2 dagen in de koelkast). Je kunt ze wel goed meenemen naar je werk in een lunchbox met het beleg apart zodat het niet slap en waterig wordt.

Helemaal geen brood meer eten zou echt niks voor mij zijn, al pleiten de Voedselzandloper, Paleo en Broodbuik daar wel voor. Gelukkig mag ik kiezen voor mijn eigen leefstijl met mijn eigen (voedings) religie! Wat is jouw gouden tip voor mensen die graag wat kilo’s willen verliezen?

Oopsies bakken | eethetbeter.nl
  • Pinterest
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Print Friendly
Koolhydraatarm broodje met kaas | eethetbeter.nl
  • Pinterest
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Print Friendly


Dit blog is geschreven in het kader van #30voeljefit. Tijdens “30 dagen voel je fit” nemen SuzanneRenyLinda en ik je een maand lang mee in een bewustwordingsproces over een gezonde leefstijl. Geen uitgekauwde menu’s en oefeningen, maar wel vol inspiratie en recepten. Meer informatie lees je hier.

Annemieke Statz

Foodblogger bij Eet het beter
Enthousiaste dertiger, samenwonend in Ede en moeder van drie jongens (2008, 2010 en 2015). Voedingsadviseur. Altijd bezig met (gezond) eten, beweging en ontspanning. Wil iedere dag een beetje beter worden ❤

Laatste berichten door Annemieke Statz (bekijk alles)


Iedere vrijdagochtend de lekkerste gezonde recepten en leukste tips voor het hele gezin in jouw mailbox? En bovendien een GRATIS ebook ontvangen met gezonde traktaties? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!


Pin It on Pinterest