Een paar dagen geleden kondigde ik het al aan: er zou een recept voor kruidenboter volgen! Volgens mij maken we ons er namelijk allemaal wel eens schuldig aan dat we een bakje kruidenboter uit de koeling van de supermarkt grijpen. Zelf maken is echter zo makkelijk! Bovendien kan je de zelfgemaakte variant heel goed bewaren in de diepvries. Je voegt er net zoveel knoflook en kruiden aan toe als je zelf wilt en als je de behoefte hebt, kan je zelfs een zoutarme variant maken.

Recept voor kruidenboter | eethetbeter.nl

Keukenkruiden

Mijn tuin (en ’s winters de vensterbank in de keuken) staat eigenlijk altijd vol met keukenkruiden. Zo kan ik altijd wat smaakmakers knippen tijdens het koken. Ideaal bij het maken van deze kruidenboter, maar ook bij vele andere gerechten!

Recept voor kruidenboter

Onderstaand recept is vrij standaard. Voel je vrij om zelf te spelen met de ingrediënten.

Ingredienten

  • 1 pakje ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels verse bieslook
  • 3 eetlepels verse peterselie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel water
  • 1 theelepel kokosbloesemsuiker
  • peper en zout

Benodigdheden

  • Staafmixer of keukenmachine
  • Mixer

Bereiding

  1. Hak de kruiden fijn met de staafmixer of keukenmachine
  2. Voeg water en citroensap toe aan de boter. Klop deze op met de mixer totdat hij wit ziet
  3. Meng alle ingrediënten en zorg voor een gelijkmatige verdeling
  4. Proef en voeg eventueel citroensap, suiker, peper en of zout toe
  5. Geniet van dit recept voor kruidenboter!

Zoals je ziet is kruidenboter erg makkelijk zelf te maken. Bewaar hem in de koelkast of de diepvries. Gebruik van grasboter zorgt voor een betere smeerbaarheid.

Eet jij ook zo graag een stokbroodje met kruidenboter?