Dit recept voor maaltijdsalade met biefstuk uit Delicious van mei 2015 trok onmiddellijk mijn aandacht. Ik maakte het voor meneer Eethetbeter en mezelf. De kinderen kregen sperziebonen met mihoen en een spiegeleitje. Iedereen blij!
Wij hebben deze salade lauwwarm gegeten. Erg lekker op een warme dag. Maak het zo pittig als je zelf wilt door meer of minder chilivlokken en of peper toe te voegen.
Recept voor pittige maaltijdsalade met biefstuk
Hoofd- of lunchgerecht voor 4 personen. Maaltijdsalade.
Ingrediënten
- 500 gram biefstuk
- 500 gram sperziebonen
- 125 gram taugé
- 100 gram chinese eiermie
- 4 lente uien
- 1 rode peper
- 1/2 theelepel chilivlokken
- 1 teen knoflook
- 2 eetlepels sesamzaad
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 2,5 eetlepel ketjap
- 1 eetlepel sesamolie
- 1/2 theelepel gula java (kokosbloesemsuiker)
Bereiding
- Snijd de biefstuk in reepjes. Maak een marinade van een 1/2 eetlepel sesamolie, 1 eetlepel ketjap en de chilivlokken en leg de biefstuk hierin. Goed roeren, afdekken en in de koelkast plaatsen.
- Maak de sperziebonen schoon en breek ze in stukken. Kook ze beetgaar (8 minuten). Voeg in de laatste 30 seconde de taugé toe. Schep het uit de pan in een vergiet en gebruik het resterende vocht om de mie in te warmen (4 minuten, hoeft niet perse op het fornuis). Spoel ondertussen de bonen met taugé een minuut onder de koude kraan.
- Snijd de lenteui in ringen. Meng deze met de mie, de bonen en de tauge
- Maak een dressing van het restant van de olie en ketjap met azijn, kokosbloesemsuiker en geperste knoflook
- Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan. Als het zaad lichtbruin is kan je het op een schoteltje laten afkoelen
- Verwarm wat olie in de pan en gril het rundvlees ongeveer 3o seconde per kant
- Doe het vlees en het sesamzaad bovenop de groente met noedels. Verdeel de dressing en de gesneden peper hier overheen
- Eet smakelijk!
Ziet er heerlijk uit, je hebt mij ook geïnspireerd!
Ik ben heel benieuwd, Reny! 🙂
Ik zie de rode peper niet terugkomen in de werkwijze van het recept.. of zijn dat snoeptomaatjes die erboven op liggen?
Goed dat je me erop wijst Beate, helemaal vergeten! Het zijn inderdaad pepers bovenop het vlees en ze staan nu in het recept. Dankjewel!
Hoeveel taugé moet er in? Het staat in het recept, maar niet bij de ingrediënten…
Hoi Marieke, sorry voor de late reactie! Er moet 125 gram taugé in. Ik heb het direct toegevoegd aan het recept. Dankjewel, fijn dat je me alert houdt!