Het recept voor mediterrane herfststamppot dat ik vandaag met jullie deel heeft de kleuren van het najaar, maar de smaken van de zomer. Het is lekker warm en de ingrediënten zijn goed verkrijgbaar dit seizoen.
Recept voor mediterrane herfststamppot | eethetbeter.nl

Ik hou van herfst

Dat ik blij word van de herfst heb ik al vaker geroepen op deze pagina. De geur buiten, de gezelligheid binnen, de lange donkere avonden en de kleurenpracht van de bomen: ik hou ervan! Het enige dat ik minder fijn vind is dat het fotograferen van het diner zo ontzettend lastig is, maar dat terzijde. Ik hoop nog eens bij Simone’s Kitchen op les te mogen tijdens een workshop fotograferen bij kunstlicht.

Ik hou ook van stamppot!

Deze stamppot is geïnspireerd op een recept uit de Allerhande. Het bevat zoete aardappel als basis en daarbij paprika en courgette. In plaats van rookworst wordt er gebruik gemaakt van chorizo.

Recept voor mediterrane herfststamppot

Diner voor 4 personen. Voeg ook eens een rood pepertje toe!

Ingrediënten

  • 1 kg zoete aardappels
  • 250 gram chorizo (of salami)
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 courgettes
  • 1 rode paprika
  • 200 ml gezeefde tomaten (passata di pomodoro)
Bereiding
  1. Maak puree van zoete aardappels door ze in de schil te koken (wel eerst schoon borstelen), daarna te ontdoen van de schil en te pureren met de olijfolie
  2. Snijd de chorizo in plakjes en bak ze knapperig. Laat ze afkoelen op een schoteltje
  3. Fruit de gesneden uien en knoflook in het vet van de chorizo worst
  4. Voeg de paprika en de courgettes toe. Bak dit een minuut of 3
  5. Doe de gezeefde tomaten erbij en laat 5 minuten pruttelen
  6. Voeg de aardappelpuree en de worst toe, warm nog even door en serveer
  7. Eet smakelijk!

Heerlijk, zo’n verwarmende, mediterrane herfststamppot op gure dagen. De knapperige, pittige chorizo geeft een echte bite aan dit gerecht. Wij vonden dit recept het delen absoluut waard!

Welke stamppot is jouw favoriet?

Recept stamppot van zoete aardappel | eethetbeter.nl