Dat er een appel voorkomt in het logo van Eet het beter is natuurlijk niet heel toevallig. Ik ben gek op appels! En dus ook op appeltaart. Maar dan wel warm en knapperig, niet te zoet en met grove stukken appel en rozijnen. Net als bij de monchoutaart is het helemaal niet jammer dat ik een hele taart bijna alleen op moet eten als ik die bak als er geen visite komt. Daarom deel ik een recept voor mini-appeltaart.

Recept voor mini-appeltaart | eethetbeter.nl

Deze kleine appeltaart is gemaakt met een minimum aan suiker. Er zit wel een beetje kokosbloesemsuiker in. De bloem heb ik vervangen door volkoren speltmeel. Door de keuze voor deze ingrediënten is de piek in de bloedsuikerspiegel minder groot.

Recept voor mini-appeltaart

Bereidingstijd is 20 minuten exclusief baktijd. Voldoende voor 4 tot 6 porties.

Ingrediënten

  • 2 appels
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 100 gram volkoren speltmeel + wat extra
  • 60 gram roomboter + extra voor invetten
  • 50 gram kokosbloesemsuiker
  • 1 ei
  • kaneel

Benodigdheden

  • Springvorm van 18 cm
  • Mixer / mengkom
  • Oven

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 175 graden
  2. Wel de rozijnen in lauwwarm water
  3. Schil de appels en snij ze in stukjes. Bestrooi met kaneel, schud om en laat even staan
  4. Meng de boter en de suiker door elkaar in de mixerkom
  5. Klop het ei los en voeg de helft toe aan het boter/suiker mengsel
  6. Voeg ook rustig het meel toe en kneed tot er een mooi samenhangend deeg ontstaat. Voeg wat extra meel toe als het te nat is of wat ei als het te droog blijkt
  7. Vet de springvorm in en bekleed hem met 2/3 van het deeg. De vingers nat maken kan helpen om het glad te strijken
  8. Droog de rozijnen af
  9. Roer de appels en rozijnen door elkaar heen en schep ze voorzichtig in de bakvorm. Probeer daarbij zo min mogelijk vocht te doen
  10. Maak van het resterende deeg lange repen door ‘een slang’ te maken en deze plat te drukken
  11. Leg het raster van deegrepen bovenop de taart
  12. Bestrijk de bovenkant eventueel met het restant van het ei
  13. Bak het taartje 30-40 minuten in de oven
  14. Geniet van dit recept voor mini-appeltaart en eet smakelijk!

Ben jij ook zo gek op appeltaart?

Ongebakken appeltaart | eethetbeter.nlVerse, warme appeltaart voor 4 personen | eethetbeter.nl