Onlangs stuurde mijn moeder me wat mailtjes met recepten. Iets wat op zich niet zo uitzonderlijk is, maar deze mails waren van origine afkomstig van haar collega’s. Mensen die ook gek zijn op natuurlijk eten zonder gekke toevoegingen. Het duurde niet lang voordat ik aan de slag ging met een van de mails, ik probeerde het recept voor mini-chocoladetaart. Het resultaat zien jullie hieronder!

recept voor mini-chocoladetaart | eethetbeter.nl

Five or less

Soms is het leven zo simpel: gooi een paar ingrediënten in de blender en stop het geheel vervolgens in de oven. Even wachten en je hebt een taart! Of een misbaksel, iets dat hier overigens ook geregeld voorkomt in huis. Deze chocoladetaart was in een keer gelukt en zo lekker! De hoofdbestanddelen van het kleine taartje zijn dadels, noten en eieren. Zo makkelijk was het zelden!

Snel recept voor chocoladetaart | eethetbeter.nl

Mini-chocoladetaart

Taart geeft me vaak het gevoel dat er een feestje is. Ik ben ervan overtuigd dat er iedere dag wel iets te vieren valt, maar iedere dag taart eten gaat me toch te ver. Zo af en toe een klein taartje bakken dat precies goed is voor het hele gezin of voor twee dagen, past me beter. Vandaar dat ik aan de “mini-taartjes” serie ben begonnen. Eerder kon je al het recept voor mini-appeltaart en mini-monchoutaart vinden.

Niet super gezond, wel “beter”

Mijn minitaartjes zijn geschikt voor ongeveer 4 personen en vrij van bewerkte ingrediënten zoals witte suiker en bloem. Hierdoor zijn ze niet direct gezond, maar in ieder geval een stuk beter dan de varianten die we doorgaans eten. Ze vallen binnen mijn definitie van suikervrij.

Vandaag deel ik het recept voor mini-chocoladetaart van de collega van mijn moeder. Dankjewel Laura!

Recept voor mini-chocoladetaart met hazelnoten (en zonder suiker)

Bescheiden taartje voor ongeveer 4 personen.

Ingrediënten

 • 250 gram dadels
 • 125 gram hazelnoten
 • 4 eieren
 • 2 eetlepels cacao
 • 1 theelepel (wijnsteen) bakpoeder

Benodigdheden

 • Springvorm van 18 cm
 • Keukenmachine of blender
 • Oven

Bereiding

 1. Warm de oven voor op 180 graden
 2. Ontpit de dadels (indien nodig)
 3. Maal en meng alle ingredienten in de keukenmachine of blender
 4. Vet een springvorm in
 5. Giet het beslag in de bakvorm
 6. Bak de mini-chocoladetaart in circa 35 minuten in de oven
 7. De taart is gaar als een sateprikker er droog uitkomt
 8. Eet smakelijk!

Van welke taart zal ik de volgende keer een kleiner en beter recept delen?

Glutenvrije en lactosevrije chocoladetaart | eethetbeter.nl