Afgelopen week heb ik mijn diploma voor natuurvoedingsadviseur in ontvangst genomen. Wat een feest! En over een klein maandje hebben we een nog groter feest, want dan wordt onze jongste spruit alweer 1 jaar! De komende tijd zullen er wat recepten voor (baby)taart voorbij komen op mijn blog. Vandaag trappen we af met een recept voor mini-speculaastaart met amandelen.

mini-Speculaastaart met amandelen recept | eethetbeter.nl

Speculaas en Sinterklaas

Sinterklaas en speculaas lijken onlosmakelijk met elkaar verbonden. Toch eten we in Nederland het hele jaar door speculaas. Een koekje bij de koffie, op brood of in combinatie met warme chocolademelk. Ik houd er wel van en gooi af en toe zelfs een lepeltje speculaaskruiden door mijn warme havermout.

Mini-taartje

De laatste tijd zijn er nogal wat recepten voor mini-taartjes op eethetbeter verschenen. Persoonlijk vind ik dat heel prettig als je geen visite hebt, maar wel graag taart eet. De chocoladetaart is mijn persoonlijk favoriet, op de voet gevolgd door de appeltaart. De mini-monchoutaart is ook erg lekker, maar als ik zure zuivel eet, krijg ik helaas last van mijn keel. Lang verhaal, maar als je nieuwsgierig bent kun je mijn blogs hier lezen.

Recept voor mini-speculaastaart met amandelen

Bescheiden speculaastaartje gemaakt van amandelmeel en dadels. De lekkernij is glutenvrij en bevat alleen natuurlijke suikers. De bereidingstijd is 10 minuten plus 35 minuten baktijd.

Ingrediënten

  • 250 gram dadels
  • 125 gram amandelmeel
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 1 theelepel (wijnsteen) bakpoeder

Benodigdheden

  • Springvorm met een doorsnede van 18 cm
  • Oven
  • Keukenmachine of blender

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 180 graden
  2. Ontpit de dadels (indien nodig)
  3. Maal en meng alle ingredienten in de keukenmachine of blender. Er zou echt een vloeibaar beslag moeten ontstaan. Is dit niet het geval? Doe er dan een ei of juist wat meel bij. De absorptie van het amandelmeel dat je gebruikt wil nog wel eens verschillen.
  4. Vet een springvorm in
  5. Giet het beslag in de bakvorm
  6. Bak de mini-speculaastaart in circa 35 minuten in de oven
  7. De taart is gaar als een sateprikker er droog uitkomt
  8. Eet smakelijk!

Hopelijk smaakt deze mini-speculaastaart met amandelen jullie goed! Ook als de goedheiligman niet in het land is 😉 Verzoeknummertjes voor mini-taart recepten zijn altijd welkom!

Recept glutenvrije speculaas-amandeltaart | eethetbeter.nl