Soms heb je van die gerechten die met een kleine aanpassing compleet anders smaken en nog steeds ook heel erg lekker! Voor mijn gastblog voor Puur Suzanne maakte ik een aangepaste versie van de speculaasmousse: eentje met koffie. Aangezien ik zelf de foto’s erg mooi vind –als ik ergens te gast ben doe ik stiekem iets beter mijn best- en dit dessert zonder geraffineerde suiker ook heerlijk smaakt, plaats ik het recept voor moccamousse nogmaals op deze pagina.

Recept voor Moccamousse | eethetbeter.nl

Recept voor moccamousse

Bereidingstijd is een kwartier en 4 uur om op te stijven. Dit dessert is voldoende voor 4 personen.

Ingrediënten

  • 200 ml room (ik gebruikte sojaroom)
  • 50 gram pure chocolade
  • 50 gram koekkruim of noten
  • 2 eetlepels kokosbloesemsuiker (wat is dit?)
  • 1 klein kopje sterke koffie (bijvoorbeeld espresso)
  • 1 theelepel agar agar (wat is dit?)

Benodigdheden

  • Kom met garde of mixer
  • Kleine pan en fornuis
  • Koelkast

Bereiding

  1. Klop de room met een garde of mixer totdat het een stevig geheel is
  2. Hak de chocolade en eventueel de noten fijn
  3. Maak een klein kopje koffie en doe deze in een pan
  4. Los de kokosbloesemsuiker op in de koffie
  5. Voeg ook de agar agar toe aan de koffie, goed roeren
  6. Breng het koffiemengsel al roerende aan de kook
  7. Draai de warmtebron uit en blijf in het pannetje roeren zodat de vloeistof af kan koelen tot handwarm
  8. Spatel de koffie voorzichtig door de opgeklopte slagroom
  9. Roer hier vervolgens de chocolade, noten en / of het koekkruim aan toe
  10. Verdeel de mousse over vier glazen, schaaltjes of koffiekopjes
  11. Plaats de moccamousse voor ongeveer vier uur in de koelkast om op te stijven
  12. Eet smakelijk!

Let op: hou er rekening mee dat plantaardige room vaak gezoet is. Tussendoor heel vaak een keertje proeven dus 🙂

Suikervrije mousse met koffie en chocolade | eethetbeter.nl

Moccamousse-PuurSuzanne-2 Moccamousse-PuurSuzanne-1

Zou jij het ook leuk vinden om een keer een gastblog te schrijven voor Eet het beter? Of zal ik een lekker recept op jouw blog plaatsen? Neem dan contact met me op 🙂

Annemieke Statz

Annemieke Statz

Foodblogger bij Eet het beter
Enthousiaste dertiger, samenwonend in Ede en moeder van drie jongens (2008, 2010 en 2015). Voedingsadviseur. Altijd bezig met (gezond) eten, beweging en ontspanning. Wil iedere dag een beetje beter worden ❤
Annemieke Statz

Laatste berichten door Annemieke Statz (bekijk alles)

Pin It on Pinterest

Share This