Ik weet het bijna zeker, dit bericht gaat als een van de slechtste bezocht worden op mijn blog. Waarom ik het dan plaats? Omdat het een retelekker gerecht is! Maar dat zal jij ongetwijfeld niet geloven, want wie eet er nu groente bij het ontbijt? Uitgezonderd de mensen die de dag starten met een groene smoothie dan… Nou ja, voor wie durft deel ik vandaag het recept voor een ontbijt van rode biet met pittenpasta.

Recept voor een ontbijt van rode biet met pittenpasta | eethetbeter.nl

Orthomoleculair weekend

Het is inmiddels precies een jaar geleden dat ik een weekend lang in het zonnige Zeeland doorbracht met een club ambitieuze en gezellige dames. We hebben drie dagen lang gesproken over voeding en gezondheid, los van het vele koken én eten natuurlijk! Alle gerechten die deze dagen werden geserveerd waren orthomoleculair verantwoord. Of in andere woorden: zo gezond dat je lichaam er beter van wordt.

Meer weten over zo’n weekend: www.rietgorszeeland.com/orthomoleculair/

Doe eens gek!

Gedurende dit orthomoleculaire weekend aten we ook dingen die ik thuis niet gewend ben te eten. Zoals rode bieten bij het ontbijt. Het was al snel mijn favoriete gerecht, dus ook thuis maak ik het recept nog regelmatig. Soms als ontbijt, maar vaker nog als lunch. Ik ben gek op “krootjes”, zoals ik ze noemde toen ik nog in Rotterdam woonde en de combinatie met de zout-bittere pittenpasta is perfect. Ik zou dus zeggen, doe eens gek en probeer dit recept voor een ontbijt van rode biet met pittenpasta gewoon!

Smeuige saus van pitten | eethetbeter.nl

Recept voor een ontbijt van rode biet met pittenpasta

Ontbijt- of lunchgerecht voor ongeveer twee personen. Vegetarisch, veganistisch, suikervrij, lactosevrij en glutenvrij. Pas onder andere in een orthomoleculair voedingspatroon. Enkele dagen houdbaar in de koelkast.

Ingrediënten

 • 500 gram rode bieten, gekookt
 • 3 eetlepels olijfolie extra vierge
 • 2 eetlepels pompoenpitten
 • 2 eetlepels zonnebloempitten
 • 2 eetlepels pijnboompitten
 • 1 theelepel komijn
 • ½ theelepel Keltisch zeezout

Benodigdheden

 • Koekenpan
 • Staafmixer met hakmolen
 • Rasp

Bereiding

 1. Rasp de rode bieten
 2. Rooster de pitten in een droge koekenpan totdat ze lichtbruin kleuren
 3. Laat de pitten even afkoelen en voeg ze vervolgens samen met het zout, de komijn en de olijfolie
 4. Pureer de pitten tot een vloeibare pasta
 5. Serveer de bieten met de pittenpasta
 6. Eet smakelijk!

Ik denk dat rode bieten mijn lievelingsgroente zijn. Ik durf ze zelfs als ontbijt te eten! Wat is jouw favoriete groente?

Op zoek naar meer inspiratie voor groente bij het ontbijt? Bekijk dan deze havermout met wortel eens of maak een groenteomelet!

Recept met rode biet | eethetbeter.nl

Dit bericht is niet gesponsord. Lees ook mijn disclaimer.